Κυρ. Μητσοτάκης: Η νομιμότητα θα επιστρέψει στη χώρα - Τσίπρας και Όρμπαν το ίδιο πρόσωπο

Κυρ. Μητσοτάκης: Η νομιμότητα θα επιστρέψει στη χώρα - Τσίπρας και Όρμπαν το ίδιο πρόσωπο

Tου Γιάννη Τρουπή

Σε υψηλούς τόνους και ταυτίζοντας ουσιαστικά τον Αλέξη Τσίπρα με τις αντιδημοκρατικές επιλογές που έχει υιοθετήσει ο Βίκτορ Όρμπαν στην Ουγγαρία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση, μιλώντας στην συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα μέσα από τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και την Ενημέρωση, αλλά και την αδιαφάνεια και την κακοδιαχείριση όπως στην περίπτωση των κονδυλίων για το προσφυγικό.

“Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και στην ενημέρωση συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Όλο και πιο ξεδιάντροπα η δημόσια ραδιοτηλεόραση έχει μετατραπεί σε τηλεβόα του Μαξίμου. Επιβεβαιώνεται πως όταν οι λαϊκιστές έρχονται στην εξουσία, το μόνο που επιζητούν είναι η παραμονή τους. Θέλει πολύ θράσος να προσπαθούν να ταυτίσουν εμάς με τον κάθε κύριο Όρμπαν που εμείς τον καταδικάσαμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» ανέφερε προσθέτοντας ότι "ο κ. Τσίπρας μοιάζει πλέον όλο και πιο πολύ με τον κάθε κύριο Όρμπαν”, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό τις πρακτικές της σημερινής κυβέρνησης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάσταση στη Μόρια σημειώνοντας πως εκθέτει διεθνώς τη χώρα καθώς και στο ζήτημα της διαχείρισης των κονδυλίων για το προσφυγικό. Αναφέρθηκε στην έρευνα που διεξάγει η Αρχής Καταπολέμησης της Απάτης και της διαφθοράς (OLAF) αλλά και στην μήνυση του Πάνου Καμμένου κατά των δημοσιογράφων της εφημερίδας "Φιλελεύθερος".

“Η άθλια πραγματικότητα της Μόριας αποκαλύπτεται και η κυβέρνηση έχει τεθεί στο στόχαστρο της OLAF. Όσοι εμπλέκονται καλούνται να απολογηθούν για τη διαχείριση των κονδυλίων ύψους 1,6 δισ. ευρώ» ανέφερε χαρακτηρίζοντας ανήθικο το γεγονός να έχουν δοθεί τόσα χρήματα για να υπάρχουν καταυλισμοί όπως αυτός στη Μόρια.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη μήνυση του Πάνου Καμμένου κατά των δημοσιογράφων του «Φιλελεύθερου» τονίζοντας ότι «Την ίδια ώρα Έλληνες δημοσιογράφοι μηνύονται προσωπικά από τον κ. Καμμένο και ξενυχτούν στα κρατητήρια σε μία πρωτοφανή έκφραση αυταρχισμού».

«Παρατηρούμε» είπε «μία απροκάλυπτη χειραγώγηση στη δικαιοσύνη με αφορμή την δικαστική έρευνα στο Μάτι» και μίλησε για τη βία που πλέον λαμβάνει διαστάσεις  και η οποία όπως ανέφερε "δεν έχει κανένα ιδεολογικό πρόσημο" ενώ για την οικονομία σημείωσε πως "κάθε μέρα που οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παραμένουν, στην οικονομία δεν παραμένουν μόνο οι πληγές αλλά και κακοφορμίζουν".

«Η χώρα θα αποκτήσει μία αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική, τα σύνορα μας θα φυλάσσονται. Έχω δεσμευθεί ότι η διαδικασία χορήγησης ασύλου θα επιταχυνθεί και όσοι δεν το δικαιούνται, θα επιστρέφουν στις χώρες τους αλλά όσοι το δικαιούνται θα μένουν σε συνθήκες ανθρωπιάς. Είναι ανήθικο να παίρνεις 1,6 δισ. ευρώ και να φτιάχνεις το χειρότερο καταυλισμό στον κόσμο, όπως είναι ανήθικο να αποσιωπάς ότι υπάρχουν θύματα σε μία στημένη σύσκεψη για να κρύψεις την ανεπάρκειά σου. Το θυμίζω σε όσους μιλούν ακόμα για ηθικό πλεονέκτημα. Η ΝΔ θα ρίξει φως τόσο στη διαχείριση των κονδυλίων στη Μόρια όσo και στο τι πραγματικά έγινε στο Μάτι. Η δικαιοσύνη θα κρίνει το τι πραγματικά έγινε. Αυτά σε γνώση όσων εκτίθεται σε κοινή θέα», σημείωσε.

"Εμείς δε θα χαριστούμε σε κανέναν. Η νομιμότητα θα επιστρέψει στη χώρα” ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά με την οικονομία, ο Κυρ. Μητσοτάκης, επεσήμανε πως «η συνεχιζόμενη επιδρομή φόρων και εισφορών, απειλεί πλέον ότι έχει μείνει όρθιο από την παραγωγική Ελλάδα. Τα έσοδα του κράτους μειώνονται αντί να αυξάνονται, και τέσσερα εκατομμύρια συμπολίτες μας χρωστούν στην εφορία, την ίδια ώρα που δυστυχώς οι επενδύσεις μένουν ακόμα μακριά από την πατρίδα μας. Και οι προβλέψεις, αισιόδοξες προβλέψεις, για αναβάθμιση της Ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, η  έξοδος στις αγορές με λογικό επιτόκιο μέχρι στιγμής διαψεύδονται».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την ξεκάθαρη θέση της ΝΔ ότι δε θα ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών και κατηγόρησε τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένου για υποκρισία στο σκοπιανό.

“Ο κ. Τσίπρας παρατηρεί αμήχανα να πανηγυρίζουν οι σκοπιανοί και συναλλάσσεται με τον συνέταιρό του, αναζητώντας μία φόρμουλα παραμονής στην εξουσία. Αντιστεκόμαστε σθεναρά και με σύνεση στη συμφωνία των Πρεσπών, που συντάχθηκε ερήμην της ελληνικής βουλής. Ζητάμε εκλογές για να μπει το γρηγορότερο δυνατόν ένα τέλος στα τετελεσμένα που ήδη παράγονται” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο σκάνδαλο της εταιρίας Follie Follie υπάρχουν αυταπόδεικτες ευθύνες επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης που απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους απογοητευμένους πολίτες, όπως είπε, ενόψει εκλογών. Σημείωσε πως θα υπάρξει ετυμηγορία της Δικαιοσύνης «και για επιχειρήσεις που ξαφνικά βρέθηκαν με μια μαύρη τρύπα ύψους 1 δισ. ευρώ στον ισολογισμό τους». «Για το σκάνδαλο της εταιρείας Folie Folie υπάρχουν αυταπόδεικτες ευθύνες. Και είναι αδιανόητο οι ευθύνες αυτές, ειδικά από την επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, να μην έχουν ακόμη αναληφθεί», πρόσθεσε.

“Απευθυνόμαστε στους απογοητευμένους πολίτες, σε αυτούς που απείχαν από τις εκλογές. Η αδιαφορία και η αδράνεια δεν είναι λύση. Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το φτιάχνουν. Τους ζητάμε να μας εμπιστευθούν. Συζητάμε καλοπροαίρετα με ψηφοφόρους όλων των κομμάτων. Πιστεύουμε στην συνεργασία. Καλούμε σε πανστρατιά όλους τους παλιούς μας συμμαχητές, ειδικά από αυτή την μάχη δεν μπορεί κανείς να λείπει.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε την στήριξη της ΝΔ στην υποψήφιότητα Βέμπερ αλλά και την προσήλωσή της απέναντι στις πρακτικές Ορμπάν.

“Η ΝΔ στηρίζει την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ για την υποψηφιότητα του ΕΛΚ. Στηρίζουμε το ΕΛΚ στην αυστηρή γραμμή απέναντι στον Βίκτορ Ορμπαν. Όποιος κάνει ακροδεξιά στροφή δημιουργεί αυτονόητα ζητήματα για την παραμονή του στην μεγάλη μας ευρωπαϊκή οικογένεια” σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ φάνηκε σίγουρος ότι το κόμμα του και ο ίδιος προσωπικά θα δεχτεί “βρώμικο” πόλεμο τους επόμενους μήνες, ενώ σημείωσε ότι η χώρα είναι σε προεκλογικό κύκλο και πως η ώρα της πολιτικής αλλαγής πλησιάζει.