Κυρ. Μητσοτάκης: Είτε με 151, είτε με 180 βουλευτές η ΝΔ θα καταψηφίσει τη συμφωνία με την πΓΔΜ

Κυρ. Μητσοτάκης: Είτε με 151, είτε με 180 βουλευτές η ΝΔ θα καταψηφίσει τη συμφωνία με την πΓΔΜ

Για ένα δρόμο διπλά ναρκοθετημένο από ένα τέταρτο Μνημόνιο κι από μία πολύ κακή συμφωνία στο Σκοπιανό έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους στο συνέδριο «Export Summit VΙ» του ΣΕΒΕ, σημειώνοντας ότι όλα αυτά έγιναν μέσα σε λίγες ημέρες, στο πλαίσιο μιας χρονικής σύμπτωσης η οποία προκαλεί εύλογα ερωτήματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναρωτήθηκε ποιος και γιατί προσάρμοσε τις συζητήσεις για το Σκοπιανό σε ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα-εξπρές, ώστε να μπουν τόσο γρήγορα οι υπογραφές στις Πρέσπες καθώς αν το ζητούμενο ήταν η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, τότε γιατί η Ελλάδα βιαστηκε τόσο πολύ και γιατί δεν έκαναν εκείνοι, αλλά εμείς τις μεγαλύτερες υποχωρήσεις; Ο κυνισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει ούτε όρια. Η χώρα οδηγείται σταθερά σε όλο και χειρότερη θέση, μόνο και μόνο για να κρατηθούν λίγο παραπάνω στις καρέκλες τους αυτοί που κυβερνούν. Συμπλήρωσε, δε, ότι ο κυνισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει ούτε όρια. Η χώρα οδηγείται σταθερά σε όλο και χειρότερη θέση, μόνο και μόνο για να κρατηθούν λίγο παραπάνω στις καρέκλες τους αυτοί που κυβερνούν.

«Και ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο κ. Καμμένος που παριστάνει ακόμη και τώρα ότι διαφωνεί με τη συμφωνία. Διότι αν ήθελε να μην υπογραφεί η συμφωνία απλά θα έριχνε την κυβέρνηση. Αλλά βλέπετε η καρέκλα της εξουσίας είναι πιο σημαντική για τον αρχηγό των ΑΝΕΛ», υποστήριξε στρέφοντας τα βέλη προς τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι αυττή η συμφωνία είναι κακή και στην ελληνική Βουλή δεν θα κυρωθεί από τη Νέα Δημοκρατία. «Και επειδή άκουσα χθες τον κ. Καμμένο να ζητάει από τον κ. Τσίπρα να ψηφισθεί η συμφωνία από 180 βουλευτές, νομίζοντας ότι θα στριμώξει τη Νέα Δημοκρατία, θέλω να του απαντήσω εδώ από τη Θεσσαλονίκη. Είτε με 151, είτε με 180, είτε και με όσους βουλευτές χρειαστούν για να κυρώσουν αυτή τη συμφωνία, η ΝΔ θα την καταψηφίσει», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όσον αφορά τα θέματα της οικονομίας υποστήριξε ότι σήμερα, στο Eurogroup λήγει το Τρίτο Μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου. Μόνο που, στη θέση του ξεκινάει ένα νέο Τέταρτο Μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση. Με μέτρα μείωσης συντάξεων και αφορολογήτου ύψους 5,1 δις ευρώ που ξεκινούν να εφαρμόζονται σε 6 μήνες από τώρα. Με εξοντωτικά υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π. μέχρι το 2022. Με συνεχιζόμενη σκληρή εποπτεία, διαφορετική και πιο σφιχτή από εκείνη που ίσχυσε για άλλες χώρες που βγήκαν από τα Μνημόνια, όπως η Κύπρος και η Πορτογαλία. Και όλα αυτά, για να γυρίσει η χώρα πίσω στο 2014, μόνο που είναι πολύ φτωχότερη και πολύ πιο χρεωμένη.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Κυρ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος τους επιχειρηματίες της Βορείου Ελλάδας τους κάλεσε να συνομολογήσουν μια συμφωνία αλήθειας. «Εγώ, δεσμεύομαι ότι θα μειώσω τους φόρους και τις εισφορές, θα απλοποιήσω δραστικά το επιχειρηματικό περιβάλλον, θα διευκολύνω τη ρευστότητα. Αλλά και εσείς, θα πρέπει να δεσμευθείτε ότι θα επενδύσετε στη χώρα μας, θα πληρώνετε τους φόρους και τις εισφορές σας, θα προστατεύετε το περιβάλλον, θα πραγματοποιείτε περισσότερες και ουσιαστικότερες δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Και κυρίως, θα προσέχετε τους εργαζομένους σας και θα τους κάνετε συμμέτοχους στην επιτυχία της επιχείρησής σας. Στη σύγχρονη κοινωνία της γνώσης οι εργαζόμενοι είναι το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα. Και στο δικό τους πρόσωπο πρέπει να καθρεφτίζεται κάθε επιτυχημένη επιχείρηση», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.