Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών

Τη δέσμευσή του ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών επαναλαμβάνει σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την αποκάλυψη πως τα Σκόπια ζητούσαν ήδη από το 2008 να ονομαστεί η χώρα τους «Βόρεια Μακεδονία». 

Οι κ.κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς θέλησαν να εμφανίσουν ως τάχα επιτυχία τους μία άκρως επιζήμια συμφωνία για την Ελλάδα, καθώς ικανοποίησαν όσα διαχρονικά ζητούσαν τα Σκόπια, τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Αναλυτικά, αναφέρει: 

«Η σημερινή αποκάλυψη από τα Wikileaks ότι τα Σκόπια ζητούσαν ήδη από το 2008 να ονομαστεί η χώρα τους “Βόρεια Μακεδονία” και οι κάτοικοί τους "Μακεδόνες" που μιλούν τη δήθεν “Μακεδονική” γλώσσα, επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο αυτό που επισημαίνω όλους αυτούς τους μήνες.

Ότι οι κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς θέλησαν να εμφανίσουν ως τάχα επιτυχία τους μία άκρως επιζήμια συμφωνία για την Ελλάδα, καθώς ικανοποίησαν όσα διαχρονικά ζητούσαν τα Σκόπια και απέρριπταν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Επαναλαμβάνω τη δέσμευσή μου: Η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει αυτή τη συμφωνία».

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ταχθεί εξ αρχής κατά της συμφωνίας των Πρεσπών που υπέγραψε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και υπό την ανοχή του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης στις 14 Ιουνίου τρεις ημέρες πριν πραγματοποιηθεί η γνωστή «φιέστα» στις Πρέσπες, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η ανακοίνωση της συμφωνίας με την κυβέρνηση της πΓΔΜ είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της αγανάκτησης του ελληνικού λαού. Η συμφωνία αυτή συναντά την αντίθεση της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων».

«Επιπροσθέτως» τόνιζε «δεν έχει καν εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο» και υπογράμμιζε πως «είναι μια επιζήμια συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα. Αναγνωρίζει δήθεν «Μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα για τους βόρειους γείτονες μας. Πρόκειται για μείζονα εθνική υποχώρηση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».