Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν φιμώνεται - Τσίπρας και Βαξεβάνης ένα και το αυτό

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν φιμώνεται - Τσίπρας και Βαξεβάνης ένα και το αυτό

Του Γιάννη K. Τρουπή

Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε πρωτοφανές το περιστατικό με την υποβολή μήνυσης του Κώστα Βαξεβάνη στην Σοφία Ζαχαράκη, εντός της προθεσμίας του αυτοφώρου.

"Είναι πρωτοφανές αυτό που συνέβη χθες και να ζητείτε η σύλληψη της κυρίας Ζαχαράκη για ένα πολιτικό σχόλιο. Ο κάθε πολίτης έχει κάθε δικαίωμα να προσφεύγει στη δικαιοσύνη, αλλά το θέμα είναι το ότι ο κ. Βαξεβάνης το έκανε εντός του αυτοφώρου".

"Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, εμείς κρίνουμε την πολιτική αντίδραση του κ. Βαξεβάνη, ο οποίος δεν είναι ένας ιδιώτης, είναι ο βραχίονας λάσπης που χρησιμοποιεί το Μαξίμου για να επιτεθεί σε μένα και στην οικογένειά μου. Δεν θα επιτρέψουμε τη διολίσθηση της πολιτικής ζωής. Η ΝΔ δε θα αφήσει αναπάντητη καμία προσωπική επίθεση. Θα υπερασπιστώ την οικογένειά μου και τα στελέχη μου” ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα σημείωσε ότι δεν είναι υπέρ των συλλήψεων και είναι κατά της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής.

“Δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιείται η πολιτική ζωή του τόπου, δεν λύνονται τα θέματα αυτά με συλλήψεις. Πάντοτε υπάρχει η επιλογή της αστικής δικαιοσύνης. Όλα τα άλλα είναι σόου. Η ΝΔ ούτε τρομοκρατείται και ούτε φιμώνεται” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, που συμπλήρωσε πως ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθεί.

Ξεκάθαρη ήταν η τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την προσπάθεια εμπλοκής του ανιψιού του Γρηγόρη Δημητριάδη με την υπόθεση της Energa.

“Ο κ. Δημητριάδης είναι αυτός που με την κατάθεσή του βοήθησε να φυλακιστεί ο κ. Φλώρος. Αυτό τα λέει όλα, τα υπόλοιπα θα τα βρει η δικαιοσύνη” ήταν η απάντηση του κ. Μητσοτάκη.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέμεινε πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου και δεσμεύθηκε για ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα.

“Θα αλλάξουμε την ανταποδοτικότητα του συστήματος. Θα θεσμοθετήσουμε τον δεύτερο πυλώνα. Θα υπάρχει ένας κουμπαράς για την επικουρική σύνταξη. Όλοι αναγνωρίζουμε ότι οι υπερβολικά υψηλές εισφορές υπονομεύουν τα ταμεία. Εντός μίας τετραετίας θα μειώσουμε στο 15% από το 20% όλες τις κύριες εισφορές, μέσα και από μία ανακατανομή του πλεονάσματος. Υπό έναν όρο, τη διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας. Η χώρα βρίσκεται σε επικίνδυνο σημείο. Τέλειωσε το τρίτο πρόγραμμα,δεν μας έβγαλε κανείς, απλώς τελείωσε. Η Ελλάδα σήμερα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές. Η Ελλάδα δεν μπορεί να δανειστεί. Έχει λοιπόν όλα τα στραβά του μνημονίου, σκληρά μέτρα αλλά δεν έχει πρόσβαση στις αγορές. Είναι βαριά η προσωπική του ευθύνη. Δεν εμπιστεύονται σήμερα οι αγορές την Ελλάδα του κυρίου Τσίπρα”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιέγραψε μάλιστα και το πλαίσιο μεταρρυθμίσεων το οποίο σχεδιάζει, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται η ΝΔ να προχωρήσει σε απολύσεις.

“Οι μειώσεις φόρων που προτείνουμε είναι κοστολογημένες και εξισορροπούνται από τη μείωση των δαπανών, μέσα και από ένα συμμάζεμα των κρατικών δαπανών. Το μεγάλο στοίχημα είναι η προσέλκυση των επενδύσεων. Δε θα κάνουμε απολύσεις, αλλά θα προσλαμβάνουμε έναν για κάθε πέντε που θα αποχωρούν. Το δημόσιο πρέπει να προσλαμβάνει εκεί που πρέπει. Πρώτη προτεραιότητα η υγεία και η παιδεία. Εμείς δεν μιλάμε για ένα μεγάλο κράτος” τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος άσκησε κριτική και σε ιδεολογικό επίπεδο στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι δεν είναι αριστερά αυτή του κυρίου Τσίπρα, είναι ένα σύστημα εξουσίας.

“Πέρασε και δεν ακούμπησε” ήταν η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Μητσοτάκης για να σχολιάσει τον πρόσφατο ανασχηματισμός, ενώ περιέγραψε και το δικό του υπουργικό συμβούλιο.

“Θα έχουμε μικρότερο υπουργικό συμβούλιο, δε θα υπάρχουν αναπληρωτές υπουργοί. Θα υπάρχουν υπουργεία με κανέναν ή με έναν υφυπουργό και με πολλές συγχωνεύσεις. Όταν θα έρθει η ώρα θα το ανακοινώσω εγκαίρως. Θέλω να κυβερνήσω με τη γενιά μου και με μικρότερους από μένα. Πρόσωπα με μεγάλη φθορά εξουσίας δε θα βρείτε πολλά. Θα δείτε πρόσωπα που δεν είναι ταυτισμένα με την ΝΔ και δε θα είναι στα ψηφοδέλτιά μας. Δεν έχω να εξαργυρώσω κομματικά γραμμάτια. Καλή η επικοινωνία αλλά η κάθε κυβέρνηση κρίνεται από την αποτελεσματικότητά της.

Στο σκοπιανό η κυβέρνηση έδωσε τα πάντα και δεν πήρε τίποτα τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης , αναφερόμενος στο επικείμενο δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα στην πΓΔΜ και τόνισε ότι η ΝΔ δε θα κυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών.

“Θέλω να ρωτήσω τους συμπολίτες μας τι αισθάνονται όταν ο κ. Ζάεφ λέει ότι είναι «Μακεδόνας». Δεν θα κυρώσουμε την συμφωνία ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη βουλή αν δεν έχει κυρωθεί. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα χαρτιά για να την αλλάξουμε. Αν η συμφωνία θα έχει κυρωθεί, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια. Αν δεν έχει κυρωθεί τότε δεν υπάρχει συμφωνία. Ειδικά για το ΝΑΤΟ η διαδικασία έχει ξεκινήσει. Κάναμε ό,τι περνούσαμε από το χέρι μας για να μην περάσει η συμφωνία, μέχρι και πρόταση μομφής” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτενείς αναφορές έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ και στο χώρο της παιδείας, όπου ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις.

“Άλλα έλεγε ο κ. Τσίπρας πέρυσι, άλλα ο κ. Γαβρόγλου. Το σύστημα Γαβρόγλου αμφισβητεί την αδιαβλητότητα. Ζητώ και δημόσια να αποσυρθεί αυτό το νομοσχέδιο. Η ΝΔ δεν θα αλλάξει το σύστημα επιλογής για 2 χρόνια, μέχρι να διορθώσει άλλες πτυχές στα Πανεπιστήμια, ενώ θα πρέπει ο υπουργός Παιδείας να παραμείνει για 4 χρόνια” σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Οι εκλογές θα γίνουν το 2019, εγώ θα ευχόμουν νωρίτερα” ήταν η φράση με την οποία ολοκλήρωσε την συνέντευξή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.