Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση ψήφισε 4ο Μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση αλλά με φόρους

Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση ψήφισε 4ο Μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση αλλά με φόρους

Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, τονίζοντας ότι οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έκαναν την Ελλάδα πρωταθλήτρια στους φόρους και ουραγό στην ανάπτυξη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι κυβέρνηση αντί να κάνει μεταρρυθμίσεις, βυθίζει την οικονομία, με τους φόρους που επιβάλει τονίζοντας ότι ακόμα και το υψηλό πλεόνασμα που πέτυχε επιβάρυνε την κατάσταση στην οικονομία. Ακόμα επεσήμανε ότι η κυβέρνηση ψήφισε 4ο Μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση αλλά με φόρους.

Αναφερόμενος στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας άσκησε κριτική τόσο στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ότι δεσμεύτηκε σε υπερ-πλεονάσματα για πολλά χρόνια όσο και τους εταίρους για τους οποίους είπε ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν την αναξιοπιστία της κυβέρνησης ως άλλοθι για να μην τηρήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι τα αντίμετρα που έχει υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας είναι μια πολιτική απάτη αφού η εφαρμογή τους προϋποθέτει πλεόνασμα 5,5% και επανέλαβε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα να απομακρυνθεί η κυβέρνηση από την εξουσία ώστε η Ελλάδα να κάνει το βήμα προς το μέλλον. 

Στη συνέχεια ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να χτίσει αφ'' ενός έναν κομματικό στρατό στα πλαίσια του πελατειακού κράτους, αφ'' ετέρου μια νέα διαπλοκή στα ΜΜΕ χαρίζοντας πρόστιμα και ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα χαριστεί σε κανέναν. 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν περιορίστηκε στην επίθεση κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταρτίζει ένα εθνικό σχέδιο για την προσέλκυση επενδύσεων, το οποίο στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες:

-Στην πρόκληση θετικού σοκ εμπιστοσύνης.

-Στην ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία.  

-Στη μείωση του φορολογικού βάρους και στη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου.

-Στην πολιτική τολμηρών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να πετύχει ρυθμό ανάπτυξης 4% αν μεταρρυθμιστεί ενώ σημείωσε ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ θα έχει ως στόχο τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 20% μέσα σε μια διετία. 

Τέλος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς την επιχειρηματική κοινότητα, την οποία κάλεσε να επενδύσει στην Ελλάδα αλλά και να προχωρήσει σε μια νέα συμφωνία αλήθειας με τον πολιτικό κόσμο, καθώς όπως είπε η επιχειρηματικότητα είναι η μόνη οδός για την ευμάρεια της χώρας.

Nωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης ο οποίος επεσήμανε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το μνημείο είναι Μακεδονικό.

Φωτογραφία: Sooc