Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση να υιοθετήσει άμεσα την πρόταση για επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών

Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση να υιοθετήσει άμεσα την πρόταση για επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών

Να υιοθετήσει άμεσα την πρότασή του για την επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών στη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας καλεί την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως πρόκειται για μια δίκαιη πρόταση. 

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ευχαριστεί την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και τον πρόεδρό της, Νικόλαο Καραμούζη, που αντιμετωπίζουν θετικά αυτή την πρόταση. 

«Χαίρομαι ειλικρινά που η Ελληνική Ένωση Τραπεζών & ο πρόεδρός της @karamouzisn αντιμετωπίζουν θετικά την πρότασή μου να επιβραβευθούν και οι συνεπείς δανειολήπτες στη ρύθμιση για την προστασία της α'' κατοικίας. Είναι δίκαιη πρόταση και η κυβέρνηση οφείλει να την υιοθετήσει άμεσα», γράφει ο κ. Μητσοτάκης. 

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Ν. Καραμούζης υποστήριξε ότι ήδη στις καλές επιχειρήσεις μειώνεται το κόστος χρηματοδότησης ενώ πρόσθεσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να γίνει κάτι ανάλογο και στις περιπτώσεις των νοικοκυριών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε τη Δευτέρα συνάντηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), όπου τους πρότεινε το ενδεχόμενο μείωσης του επιτοκίου ως επιβράβευση όλων όσοι πήραν δάνειο και τα χρόνια της κρίσης παρά τα προβλήματα ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, θέτοντας το θέμα της επιβράβευσης των συνεπών δανειοληπτών, ως αναγκαία παράμετρο του σχεδίου προστασίας της πρώτης κατοικίας.