Κυρ. Μητσοτάκης: Το άσυλο θα καταργηθεί - Είστε αναχρονιστές και υποκριτές

Κυρ. Μητσοτάκης: Το άσυλο θα καταργηθεί - Είστε αναχρονιστές και υποκριτές

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της πρωτολογίας του στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε για την ανομία στα Πανεπιστήμια, ξεκαθαρίζοντας πως το άσυλο θα καταργηθεί. 

Όπως είπε με τη Νέα Δημοκρατία τα Πανεπιστήμια θα καθαρίσουν από κάθε λογής τραμπούκους, λαθρέμπορους και φυσικά δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για κατάληψη από έξω-πανεπιστημιακούς. «Το άσυλο θα καταργηθεί, δεν θα αλλάξει ο νόμος», ξεκαθάρισε, αφού νωρίτερα υπογράμμισε ότι η κατάσταση σήμερα στα δημόσια Πανεπιστήμια συνιστά ένα μεγάλο κίνδυνο.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη το συγκεκριμένο πρόβλημα διογκώνεται με την ανοχή της κυβέρνησης, μια και «εγκληματικές ομάδες χρησιμοποιούν σήμερα τα Πανεπιστήμια ως βάση για τις δραστηριότητές τους». Την ίδια ώρα, «διάφορες συλλογικότητες, όπως τις αποκαλεί η κυβέρνηση, ελέγχουν πολλές σχολές», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και διευκρίνισε ότι τα Πανεπιστήμιά μας από κυψέλες ελεύθερης σκέψης έχουν μετατραπεί σε έναν ιδιότυπο χώρο λογοκρισίας.

«Αυτό που άλλοτε λέγαμε ''Πανεπιστημιακό Άσυλο'' έχει καταλυθεί από τους γνωστούς-άγνωστους τραμπούκους. Έγινε ''Παραβατικό Άσυλο''. Η διακίνηση ιδεών και η γνώση διώκονται μέσα στο φυσικό τους χώρο», επισήμανε με νόημα.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε εκτενή αναφορά στα περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, στα οποία φοιτητές, καθηγητές έχουν βρεθεί στο στόχαστρο.

«Την σημερινή ερώτηση την συνυπογράφουν άτυπα και 1.500 φοιτητές που σε επιστολή τους αναφέρουν: ''Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε σε πολλές περιοχές του Πανεπιστημίου, που τείνει να μετατραπεί σε γκέτο, ειδικά μετά τη δύση του ηλίου''. Σε αυτούς πρέπει να απαντήσετε κ. Τσίπρα.

Την ερώτησή μου συνυπογράφουν 93 καθηγητές της Νομικής που καταγγέλλουν ανοιχτά ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των φοιτητών και προσβάλλει την ιστορία της Νομικής.

Την ερώτησή μου συνυπογράφουν άτυπα 415 καθηγητές του ΑΠΘ που εκλιπαρούν η πολιτεία να υπερασπιστεί τα αυτονόητα δικαιώματά της», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Ως πότε θα συγκαλύπτεται την ομερτά της ατιμωρησίας», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά, ενώ προσέθεσε: «Μέχρι πότε θα ανέχεστε φασιστικές παρακρατικές πρακτικές αυτών των ομάδων».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η Ν.Δ. είναι με τον φοιτητή και όχι με τον καταληψία, είμαστε με τον καθηγητή και όχι με το βαποράκι. «Είμαστε με την νομιμότητα, την κανονικότητα», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, μιλώντας για το πόρισμα της Επιτροπής Παρασκευόπουλου τόνισε προκύπτει αβίαστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα συγκεκριμένα φαινόμενα γιατί δεν θέλει. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι το εν λόγω πόρισμα προτείνει ως λύση να απομακρυνθούν τα ΑΤΜ για να μην τα ζηλεύουν οι κλέφτες! «Εκτός αν πιστεύετε κ. Τσίπρα ότι η ασφάλεια των πανεπιστημίων πρέπει να ανατεθεί στο ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα του κ. Γαβρόγλου», επισήμανε, στριμώχνοντας τον πρωθυπουργό.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι κατάσταση αυτή υπήρχε από παλιά στα δημόσια Πανεπιστήμια αλλά, όπως είπε τώρα τείνει να γίνει καθεστώς.

Είστε αναχρονιστές και υποκριτές 

Κατά τη δευτερολογία του. ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα ότι παρουσιάζει μια ωραιοποιημέη εικόνα.

«Μήπως βολεύεστε με αυτή την κατάσταση; Υπάρχει Πανεπιστήμιο στην Ευρώπη που να παρουσιάζει την εικόνα του ΑΠΘ και του Μετσόβιου», αναρωτήθηκε, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αναχρονισμό και υποκρισία καθώς απαγορεύει τη δημιουργία ενός ιδιωτικού Πανεπιστημίου στην Ελλάδα. 

Ο αρχηγός της ΝΔ δεσμεύτηκε για την αναβάθμιση των δημόσιων Πανεπιστημίων, αλλά τόνισε την εμμονή της κυβέρνησης να απαγορεύει τα μη κερδοσκοπικά ιδιωτικά πανεπιστήμια που δίνουν ίσες ευκαιρίες σε όλους. «Και μας λέτε ότι είστε υπέρ της ισονομίας. Υποκριτές είστε», είπε χαρακτηριστικά. 

«Εάν έρθει αύριο ένα μεγάλο Ίδρυμα, το Ίδρυμα Νιάρχος, το Ίδρυμα Ωνάση, και πει θέλω να βάλω 1 δις ευρώ να κάνω ένα μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο, μπορεί να το κάνει; Όχι δεν μπορεί. Στερείτε αυτή τη δυνατότητα από την χώρα», πρόσθεσε. 

Δείτε τις φωτογραφίες που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης στα πρακτικά της Βουλής 

Ανομία

Ανομία 2

Ανομία 3

Ανομία 4

Ανομία 5

Ανομία 6

Ανομία 7

Ανομία 8