Κυρ. Μητσοτάκης για ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Όχι στην φοβική νοοτροπία

Τετάρτη 03 Οκτωβρίου 2018, 15:14
-A +A
Κυρ. Μητσοτάκης για ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Όχι στην φοβική νοοτροπία

Ως απογοητευτική επιβεβαίωση μιας φοβικής νοοτροπίας που θέλει τα σχολεία και τα πανεπιστήμια αποκομμένα από την κοινωνία, χαρακτηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, με την οποία αρνείται δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη για την ενίσχυση του εξοπλισμού των σχολείων της περιοχής.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει ότι να μεν ο άρτιος εξοπλισμός των σχολείων και των πανεπιστημίων είναι αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο καθήκον της Πολιτείας, ωστόσο οι δωρεές των ιδιωτών, όταν είναι επωφελείς για το δημόσιο συμφέρον, πρέπει πάντα να είναι καλοδεχούμενες, όπως συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου.

"Δεν πρέπει, άλλωστε, να ξεχνάμε ότι διαχρονικά στην Ελλάδα αποτελούσε μέγιστη τιμή για τους ιδιώτες να κάνουν δωρεές ιδίως σε ευαίσθητους τομείς όπως η Παιδεία και η Υγεία. Αυτός είναι ο λόγος που δεκάδες σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα και νοσοκομεία φέρουν ακόμη και σήμερα τα ονόματα μεγάλων Ελλήνων ευεργετών", προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης και καταλήγει λέγοντας ότι την σημαντική αυτή παράδοση, που για δεκαετίες είχε ατονίσει, πρέπει να την αναβιώσουμε.

"Και προσωπικά είμαι αποφασισμένος να ενθαρρύνω ακόμη και με φορολογικά κίνητρα τις ιδιωτικές δωρεές που θα συνδράμουν την προσπάθεια της Πολιτείας για την ανάταξη της χώρας μας με γνώμονα πάντα την βελτίωση της ζωής των πολιτών", τονίζει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ είχε εκδοθεί στις αρχές του Σεπτεμβρίου. Με ανακοίνωσή της ζητούσε από τα μέλη της να απορρίψουν ή να επιστρέψουν την χορηγία του ιδρύματος Μποδοσάκη. Μάλιστα, οι συνδικαλιστές ανέφεραν ότι τάσσονται γενικότερα κατά των χορηγιών τις οποίες χαρακτηρίζουν ως εμπορευματοποίηση της Παιδείας ζητώντας ακόμα και την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να αποτρέπεται η... είσοδος εταιρειών στους χώρους των σχολείων με πρόσχημα τα χορηγικά προγράμματα.

Στις αιτιάσεις των συνδικαλιστών απάντησε με ανακοίνωσή του το Ίδρυμα Μποδοσάκη επισημαίνοντας ότι πρόκειται για δωρεά και όχι για χορηγία.

Διαβάστε ακόμα:

Απίστευτο! Καθηγητές θεωρούν εμπορευματοποίηση της Παιδείας τις χορηγίες ιδιωτών

Ίδρυμα Μποδοσάκη: Δωρεές και όχι χορηγίες προς τα ΕΦΚΕ

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα