Κυρ. Μητσοτάκης: Η αναγνώριση της δήθεν «μακεδονικής» γλώσσας ανοίγει το κουτί της Πανδώρας

Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2018, 13:05
-A +A
Κυρ. Μητσοτάκης: Η αναγνώριση της δήθεν «μακεδονικής» γλώσσας ανοίγει το κουτί της Πανδώρας

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Με μεγάλη οξύτητα και σε υψηλούς τόνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρενέβη στο ζήτημα που έχει ανακύψει με τις χθεσινές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων απαράδεκτες αλλά και αναμενόμενες.

«Οι δηλώσεις του κυρίου Ζάεφ περί διδασκαλίας της “μακεδονικής” γλώσσας στην Ελλάδας είναι απαράδεκτες. Ήταν όμως και αναμενόμενες από το ίδιο το περιεχόμενο της συμφωνίας. Επιβεβαιώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο αυτό που η ΝΔ είχε πει από την πρώτη στιγμή. Ότι η αναγνώριση της δήθεν “μακεδονικής” γλώσσας και εθνότητας ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για την αναβίωση όλων των ανιστόρητων, αλυτρωτικών διεκδικήσεων των Σκοπίων», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αφωνία και κάλεσε κόμματα και βουλευτές να καταψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών όταν αυτή έρθει στην ελληνική βουλή, προκειμένου να περιοριστεί η ζημιά στα εθνικά συμφέροντα.

«Ο κ. Ζάεφ έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει γιαυτό που συμφώνησε, ενώ ο κ. Τσίπρας μένει άφωνος μπροστά στα αποτελέσματα της δικιάς του πολιτικής. Λες και με αυτόν τον τρόπο θα κρύψει τις ευθύνες και την ενοχή του. Ένας τρόπος υπάρχει μόνο για να περιορίσουμε το εύρος της εθνικής ζημιάς. Να μην κυρωθεί από την ελληνική βουλή η συμφωνία των Πρεσπών. Επαναλαμβάνω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Η ΝΔ θα καταψηφίσει την συμφωνία και καλούμε όλα τα κόμματα και τους βουλευτές να πράξουν το ίδιο. Αυτή εξάλλου είναι και η εύλογη απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναλυτικά, η δήλωση: 

«Οι δηλώσεις του κ. Ζάεφ περί διδασκαλίας της “μακεδονικής” γλώσσας στην Ελλάδα είναι απαράδεκτες. Ήταν, όμως, και αναμενόμενες από το ίδιο το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Επιβεβαιώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο αυτό που η Νέα Δημοκρατία είχε πει από την πρώτη στιγμή. Ότι αναγνώριση της δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για την αναβίωση όλων των ανιστόρητων αλυτρωτικών διεκδικήσεων των Σκοπίων.

Ο κ. Ζάεφ έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει γι’ αυτό που συμφώνησε. Ενώ ο κ. Τσίπρας μένει άφωνος μπροστά στα αποτελέσματα της δικής του πολιτικής. Λες και με αυτόν τον τρόπο θα κρύψει τις ευθύνες και την ενοχή του.

Ένας τρόπος υπάρχει μόνο για να περιορίσουμε το εύρος της εθνικής ζημιάς: Να μην κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών.

Επαναλαμβάνω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο: H Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τη συμφωνία και καλούμε όλα τα κόμματα και όλους του βουλευτές να πράξουν το ίδιο. Αυτή εξάλλου είναι και η εύλογη απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 20/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα