Κυρ. Μητσοτάκης: Η άμυνα της χώρας βρίσκεται σε στιβαρά χέρια

Κυρ. Μητσοτάκης: Η άμυνα της χώρας βρίσκεται σε στιβαρά χέρια

Τη διαβεβαίωση ότι η άμυνα της Ελλάδας βρίσκεται σε στιβαρά χέρια έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αλεξανδρούπολη όπου παρακολούθησε την πρώτη φάση της διακλαδικής άσκησης των ενόπλων δυνάμεων «Παρμενίων».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν πυλώνας ισχύος της χώρας στον αέρα στην ξηρά και στην θάλασσα.

«Στις άγονες ρητορικές εξάρσεις απαντούν πάντα με ψυχραιμία με προετοιμασία και κυρίως με αυτοπεποίθηση. Παρατηρούν και αγρυπνούν αλλά βρίσκονται πάντα σε διαρκή ετοιμότητα. Γνωρίζουν άλλωστε ότι έχουν δίπλα τους όχι μονό το διεθνές δίκαιο έχουν δίπλα τους δυνατούς συμμάχους. Έχουν δίπλα τους όμως κυρίως ενωμένο ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Με το τέλος, λοιπόν, αυτής της άψογης άσκησης που φέρει μάλιστα το όνομα του μεγάλου Μακεδόνα Στρατηγού, μπορώ να το πω ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας -και πιστεύω διερμηνεύοντας τα αισθήματα του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας- μπορώ να το πω με σιγουριά και με υπερηφάνεια: Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, αγαπητοί συμπολίτες μας μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η άμυνα της χώρας μας βρίσκεται σε καλά, σε στιβαρά, σε στέρεα χέρια», ανέφερα χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν τα τελευταία δέκα χρόνια στις μεγάλες θυσίες τις οποίες αναγκάστηκε να κάνει ο ελληνικός λαός σύσσωμος σε μια πρωτοφανή κρίση. «Καθώς, όμως, η οικονομία μας μπαίνει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης, χρέος μας είναι από αυτό το μέρισμα ευημερίας να στηρίξουμε και πάλι τις Ένοπλες Δυνάμεις έτσι ώστε να ενισχύσουν κι άλλο την αποτρεπτική τους ισχύ», πρόσθεσε.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης συνεχάρη τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία του παρέδωσαν την ελληνική σημαία που κυμάτιζε στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στον Έβρο και βράβευσε τους Εθνοφύλακες που ήταν παρόντες στην άσκηση. 

Ο πρωθυπουργός αναχώρησε με στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου C- 130 από την 112 ΠΜ στην Ελευσίνα, συνοδευόμενος, μεταξύ άλλων, από τον Διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου κ. Γρηγόρη Δημητριάδη και τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας αντιναύαρχο ε.α Αλέξανδρο Διακόπουλο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεξε να βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη βράδυ, ώστε να παρακολουθήσει νυχτερινό σκέλος της άσκησης, το οποίο μπορεί να μην προσφέρεται για εντυπωσιακά τηλεοπτικά πλάνα ωστόσο είναι πολύ πιο απαιτητικό. 

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση: