Κυρ. Μητσοτάκης: Κακή η συμφωνία των Πρεσπών, να συμμορφωθεί η Β. Μακεδονία

Κυρ. Μητσοτάκης: Κακή η συμφωνία των Πρεσπών, να συμμορφωθεί η Β. Μακεδονία

Στη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας σε σχέση με την συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «έχει πολλά προβλήματα η συμφωνία αλλά δεν θα τη θέσω ως εμπόδιο για την ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας». «Κακή συμφωνία αλλά θα πρέπει να την εφαρμόσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σχετικά με την ένταξη της Αλβανίας, σημείωσε πως προϋπόθεση είναι η ύπαρξη κράτους δικαίου. 

Σχετικά με τις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία μετά το γαλλικό μπλόκο στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας με την ΕΕ, και τις πληροφορίες ότι ο Ζόραν Ζάεφ εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε πως δεν έχει μιλήσει με τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας, ωστόσο είπε «στο συμβούλιο αυτά που του είπα και στην Νέα Υόρκη. Έχει πολλά προβλήματα η συμφωνία αλλά δεν θα τη θέσω ως εμπόδιο για την ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας, αρκεί να είναι σεβαστή και να λυθούν εκκρεμότητες». Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο ζήτημα των εμπορικών σημάτων.