Κυρ. Μητσοτάκης: Πρωτοφανής η απόφαση Τσίπρα να αποχωρήσει από τη Σύνοδο

Κυρ. Μητσοτάκης: Πρωτοφανής η απόφαση Τσίπρα να αποχωρήσει από τη Σύνοδο

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από το Πυθαγόρειο της Σάμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ προκειμένου να μιλήσει σε κομματική εκδήλωση.

«Δεν μπορώ να μην σχολιάσω το γεγονός ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός επιλέγει να αποχωρήσει από μια κρίσιμη σύνοδο κορυφής για να μιλήσει σε μια κομματική εκδήλωση», είπε ο πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι «είναι πρωτοφανές αυτό, πρόκειται για ένδειξη πανικού». Όπως εξήγησε ο ίδιος, ο Αλ. Τσίπρας «μέχρι τις 7 Ιουλίου είναι πρωθυπουργός και η χώρα θα πρέπει να εκπροσωπείται!».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε ακόμα ότι «είναι απαραίτητο να πάρουμε από τον ελληνικό λαό μία ισχυρή εντολή. Αυτό ζητώ, μια ισχυρή εντολή για να αλλάξουμε την χώρα. Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς, δεν είναι ώρα για αποχή θα ζητήσω σε όλους να πάνε και να ψηφίσουν», συνέχισε και τόνισε ότι «Δεν πρέπει να υπάρξει καμία αλαζονεία. Η κάλπη της Κυριακής είναι άδεια».

«Την επόμενη μέρα θα είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, απέναντι σε μια πολιτική πόλωσης προτείνω ένα μήνυμα ενότητας. Πληρώσαμε πολύ ακριβά τον διχασμό της απερχόμενης κυβέρνησης. Όλοι ξέρετε ο καθένας από εσάς τα αποτελέσματα της κυβέρνησης. Υπήρξε μια πρωτοφανής επίθεση εναντίον της μεσαίας τάξης», πρόσθεσε. 

Παράλληλα, κατά την περιοδεία τους στη Σάμο ο κ. Μητσοτάκης έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα υποστηρίξει τα νησιά που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του προσφυγικού προβλήματος.

Μιλώντας σε σύσκεψη με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το μεταναστευτικό στο Δημαρχείο Σάμου, ο Κυρ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την αποσυμφόρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η αποσυμφόρηση αυτή «πρέπει να γίνει προς τη σωστή γεωγραφική κατεύθυνση, προς την Τουρκία δηλαδή, και όχι προς την Ηπειρωτική Ελλάδα».

«Πρέπει να αλλάξουν οι διαδικασίες στην παροχή ασύλου και σε όσους δεν χορηγείται άσυλο να επιστρέφουν στην Τουρκία.  Θα υπάρχει καλύτερη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι «στην Σάμο έχουμε τη χειρότερη εικόνα από όλα τα νησιά. Δεν είναι δυνατόν η ΕΕ να διαθέτει τόσους πόρους και να παρατηρείται αυτή η κατάσταση στο Hot spot. Είχαμε επισημάνει από το 2016 τους κακούς κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα αυτό», υπογράμμισε 

Θα στηρίξουμε τη νησιωτικότητα

«Θα στηρίξουμε τη νησιωτικότητα, που αποτελεί ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως «οι πολιτικές της νησιωτικότητας δεν εξαντλούνται μόνο στους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. ή στα μεταφορικά ισοδύναμα. Είναι πολιτικές που έχουν ακόμη μεγαλύτερο εύρος και πλάτος, αφορούν την απασχόληση, την υγεία, την παιδεία. Και βεβαίως αφορούν την ψηφιακή μας πολιτική, η οποία σπάει με αυτόν τον τρόπο το φράγμα της απομόνωσης των νησιών, και ειδικά των μικρών νησιών».

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε μονάδα καλλιέργειας ορχιδέας, και συνεχάρη τον ιδιοκτήτη για τη δραστηριότητα του που είναι πρωτίστως εξαγωγική. «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ανταγωνιστική στις εξαγωγές», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος, ο κ . Μητσοτάκης επισκέφτηκε και το Πυθαγόρειο. Περπάτησε στον κεντρικό δρόμο της πόλης, συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί του.