8ος χρόνος, ημέρα 2473η
Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022

Κυρ. Μητσοτάκης για Π. Πολάκη: Η Νέα Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται!

Κυρ. Μητσοτάκης για Π. Πολάκη: Η Νέα Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται!

Μήνυμα στήριξης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και αποτροπής της προσπάθειας τρομοκράτησης του πολιτικού κόσμου έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με ανάρτησή του στο twitter, έπειτα από το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Παύλου Πολάκη για «φυλάκιση πολιτικών αντιπάλων» προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ "να κερδίσει τις εκλογές.

Είναι ενδεικτικό πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ανάρτηση στα αγγλικά, θέλοντας να γνωστοποιήσει σε διεθνές επίπεδο την πρόθεση της κυβέρνησης να στείλει στη φυλακή τους πολιτικούς της αντιπάλους και όσους της ασκούν κριτική. 

«Ο αγαπημένος υπουργός του Τσίπρα είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές, αν η κυβέρνηση βάλει κάποιους από τους πολιτικούς της αντιπάλους στη φυλακή. Η Νέα Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται! Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία. Αλλά και το να υπερασπιστούμε τις βασικές μας αξίες», αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται πως οι δηλώσεις του Παύλου Πολάκη, μέσω των οποίων προανήγγειλε φυλακίσεις πολιτικών αντιπάλων, καθώς και αυτές του Πάνου Καμμένου, σύμφωνα με τις οποίες στην κυβέρνηση προτίθενται να τους «στείλουμε όλους μέσα, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στην πολιτική σκηνή

Στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι η επίμαχη αναφορά του Παύλου Πολάκη δεν είναι τυχαία και δεν αποτελεί μια προσωπική του θέση τη στιγμή που δεν υπήρξε οποιαδήποτε παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου και του ίδιου του πρωθυπουργού. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο να τεθεί επισήμως και σε επίπεδο Ε.Ε. το θέμα των προαναγγελιών δικαστικών διώξεων και φυλακίσεων εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου.

Μάλιστα στην Πειραιώς δηλώνουν ότι ο Όρμπαν για τους ίδιους λόγους παραπέμφθηκε στο πλαίσιο του άρθρου 7. Δηλαδή για τις παρεμβάσεις του στο θεσμό της Δικαιοσύνης αλλά και την αντιμετώπιση του Τύπου στη χώρα του.

Ήδη πάντως στελέχη της Ν.Δ. αντιδρούν εντόνως και υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται πλέον για δηλώσεις Πολάκη αλλά για ένα συνολικό σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου και της συγκυβέρνησης, υπενθυμίζοντας και την ανάλογη αναφορά του Πάνου Καμμένου στο twitter.