Κυρ. Μητσοτάκης για Athens Review of Books: Ακόμα ένα παράδειγμα κατάχρησης εξουσίας

Κυρ. Μητσοτάκης για Athens Review of Books: Ακόμα ένα παράδειγμα κατάχρησης εξουσίας

Στη δημοσίευση της επιστολής που υπογράφουν άνθρωποι των γραμμάτων προς τους προέδρους Γιούνκερ και Τουσκ για τον τερματισμό της πολυετούς κυβερνητικής καταδίωξης και τη διάσωση της Athens Review of Books αναφέρεται με ανάρτησή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζει τη δίωξη «ακόμη ένα παράδειγμα κατάχρησης της εκτελεστικής εξουσίας» και κάνει λόγο για «παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και την ελευθερία του Τύπου», ενώ παράλληλα συγχαίρει όσους «ξεμπροστιάζουν» τη δίωξη της Athens Review of Books.

«Ακόμη ένα παράδειγμα κατάχρησης της εκτελεστικής εξουσίας, με παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και την ελευθερία του Τύπου! Συγχαρητήρια σε όσους τους ξεμπροστιάζουν».

Στην επιστολή, εκατοντάδες συγγραφείς και διαπρεπείς ακαδημαϊκοί από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια και πνευματικά ιδρύματα του κόσμου, κάνουν λόγο για «ακραία κατάχρηση» της δυνατότητας που παρέχει το ελληνικό Δίκαιο σε πολιτικούς να μηνύουν τον Τύπο και να ζητούν ως αποζημίωση υπέρογκα ποσά κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση και τον πρώην ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά.