Κυρ. Μητσοτάκης: Επικίνδυνος για τα εθνικά θέματα ο Αλέξης Τσίπρας

Κυρ. Μητσοτάκης: Επικίνδυνος για τα εθνικά θέματα ο Αλέξης Τσίπρας

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Εφ'' όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση, με κεντρικό άξονα τα εθνικά θέματα,εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συντονιστικό όργανο των τομεαρχών της ΝΔ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδόμησε βήμα προς βήμα τη διαπραγματευτική διαδικασία που ακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ και εκτόξευσε βέλη εναντίον του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του υπουργού Εξωτερικών.

«Ο κ. Τσίπρας είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα. Ο κ. Κοτζιάς εμφανίζεται μερικές φορές ως υπερασπιστής των γειτόνων μας, όπως φάνηκε και στην χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε. 

Εμφανίστηκε με έμφυτη αλαζονεία προκειμένου να εξυπηρετηθούν διεθνείς σκοπιμότητες. Ως τι άραγε διαπραγματεύεται ο κ. Τσίπρας; Ως πρωθυπουργός που έχει την στήριξη όλων των μελών του υπουργικού του συμβουλίου ή μόνο ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ;», αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης που επανέλαβε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Η ΝΔ έχει σταθερή , αταλάντευτη θέση. Παραμένουμε σταθεροί σε μία λύση ενιαία, συνολική, η οποία θα περιέχει  την αλλαγή του συντάγματος, την αφαίρεση κάθε αλυτρωτικού στοιχείου και ασφαλώς θα περιέχει μία ονομασία για όλες τις χρήσεις. Είναι μία  θέση έντιμη και πατριωτική.

Εμείς δε θα επιτρέψουμε στον ΣΥΡΙΖΑ να διχάσει τον ελληνικό λαό, αποσκοπώντας σε πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ενώπιον των τομεαρχών ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε και μία σύντομη αναδρομή στις κυβερνητικές επιλογές αναφορικά με την πΓΔΜ.

«Η κυβέρνηση είχε περίπου εμφανίσει μία λύση μόνο για το όνομα. Χρειάστηκε η σθεναρή παρέμβαση της ΝΔ  όπου έθεσε το ζήτημα της συνταγματικής αλλαγής, της αποκήρυξης του αλυτρωτισμού και ασφαλώς το erga omnes. 

Μετά μας έφεραν ξανά ως όνομα το απολύτως απαράδεκτο  «Μακεδονία του Ίλιντεν» και αναγκάστηκε η κυβέρνηση να το πάρει τελικά πίσω», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος σχολίασε και την αντίδραση της Τουρκίας με αφορμή την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για απελευθέρωση  των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών.

«Οι νέες προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας είναι απαράδεκτες. Η Ελλάδα υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι κράτος δικαίου».

Η κυβέρνηση οφείλει κάποια στιγμή όμως να πάψει να σιωπά και ο κ. Τσίπρας να απαντήσει για το ζήτημα των οχτών Τούρκων στρατιωτικών» σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης.

Αναφορικά με την οικονομία ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη θέση του περί τέταρτου μνημονίου, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση.

«Το τρίτο πρόγραμμα λήγει τον Αύγουστο και η χώρα έχει δεσμευθεί για πολλά χρόνια ακόμα. Πρόκειται για ένα τέταρτο μνημόνιο ουσιαστικά χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση. Έρχεται, μάλιστα, από 1/1/2020 και η μείωση του αφορολόγητου με βάση την οποία θα πληρώσουν φόρο και οι χαμηλόμισθοι. 

Όλα αυτά τα γνωρίζουν οι πολίτες. Ξέρουν ότι κανένα έκτακτο επίδομα δεν μπορεί να καλύψει τον πόνο των περικοπών.
Η Ελλάδα θα έχει έναν πολύ αυστηρό πλαίσιο εποπτείας, το οποίο δεν έχει καμία σχεση με όσα έγιναν στην Πορτολγαλλία

Τρία χρόνια τώρα η Ελλάδα έχασε μία μοναδική ευκαιρία να μειώσει το κόστος δανεισμού της. Αν είχε συμβεί αυτό, θα μπορούσαμε να βγούμε με ευκολία στις αγορές.

Η Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια έχει τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη. Οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι. Το χρέος ακόμα δεν έχει ρυθμιστεί. Ανεξαρτήτως το τί κάνει η ανεύθυνη κυβέρνηση, εγώ θα συνεχίσω να δίνω τον προσωπικό μου αγώνα για το χρέος στην Ευρώπη.

Θέλω να είμαι σαφής. Ο κ. Τσίπρας έχει την αποκλειστική ευθύνη για την έξοδο στις αγορές και μάλιστα με χαμηλό επιτόκιο. Περιμένουμε να δούμε πως θα αξιοποιηθεί το λεγόμενο μαξιλαράκι. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακούσει ακόμα τίποτα. Η κυβέρνηση είναι θεατής στη διαπραγματεύση μεταξύ των δανειστών» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Από την συνεδρίαση δεν έλειψαν οι αναφορές στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση στο χώρο της εκπαίδευσης , με το οποίο καταργείται η αξιολόγηση στην εκπαίδευση, όπως είπε. 

«Η χώρα μοιάζει με ανοχύρωτη πολιτεία. Η πολιτεία στέκεται αδιάφορη στην ενέδρα που στήθηκε για να καούν ζωντανοί οι άνδρες των ΜΑΤ.

Εμείς σε κάθε ευκαιρία καταδικάζουμε τη βία χωρίς αστερίσκους. Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ βαθμολογεί την βία, τη ζυγίζει.

Υποκρύπτει έτσι την εσωτερική της κλιμάκωση. Αποκρύπτει πως η γροθιά εύκολα γίνεται σφαίρα. Με έναν ύπουλο τρόπο υποθάλπτει την τρομοκρατία. Όλα αυτά ενοχλούν κάποιους. Αυτή η ατζέντα δεν έχει χρώμα. Όλα αυτά θα τελειώσουν» επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα πρόσφατα φαινόμενα ανομίας. 

Για μία ακόμα φορά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε στη δέσμευσή του για μείωση της φορολογίας , στην θέσπιση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος αλλά και στην ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας. 

«Δε θα πάμε σε εκλογές με ψέματα και λάσπη.  Δεν πρέπει να μιλάμε μόνο για τους ανέργους, πρέπει να μιλήσουμε και για τους χαμηλόμισθους του ιδιωτικού τομέα. Για ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας, για να αφήσουμε πίσω μας το κρατικοδίαιτο μοντέλο.

Κάποιοι στο παρελθόν φόρτωσαν σε άλλους τα δικά τους φέσια και έμειναν ανέγγιχτες οι προσωπικές τους περιουσίες. Αυτοί δεν έχουν σχέση στο πρόγραμμα της ΝΔ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 

Εμφανίστηκε μάλιστα δικαιωμένος για την επιλογή της ΝΔ να καταθέσει αίτημα για προσφυγή στις κάλπες , λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.

«Η πολιτική δεν γίνεται με λόγια αλλά με έργα. Την κοινωνία πρέπει να την εμπνεύσουμε. Είμαι αποφασισμένος να περάσουμε μέσα από την παρακμή για να κατακτήσουμε την κανονικότητα. Οι εσωκομματικές μας εκλογές επιβεβαίωσαν ότι είμαστε το μόνο μεγάλο μαζικό κόμμα στην Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη μας που μας στήριξαν οικονομικά.

Όλα όσα περνάει η Ευρώπη θέτουν νέα  πολιτικά διλήμματα. Πρόοδος ή  καθυστέρηση, δημοκρατία ή αυταρχισμός, αλήθεια ή  ψέμα. 

Η ΝΔ αναλαμβάνει την εθνική ευθύνη που της αναλογεί. Ο,τι και να λένε τα φερέφωνα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι κάλπες έρχονται. Το κόμμα δεν εφησυχάζει με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Αν κάποιοι έχουν προεξοφλήσει τα αποτελέσματα, ας προσέχουν γιατί η αλαζονεία και η αμετροέπεια είναι κακός σύμβουλος» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, στέλνοντας μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.