Κυρ. Μητσοτάκης: «Είμαι ο πιο κατάλληλος να κερδίσω τον Αλέξη Τσίπρα»

Κυρ. Μητσοτάκης: «Είμαι ο πιο κατάλληλος να κερδίσω τον Αλέξη Τσίπρα»

Του Απόστολου Χονδρόπουλου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε σε εκπομπή του MEGA, όπου μίλησε για το δεύτερο γύρο των εκλογών της ΝΔ και εξήγησε γιατί θεωρεί πως είναι ο καταλληλότερος να αντιμετωπίσει τον Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι το στοίχημα της μεγάλης συμμετοχής στις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου το κέρδισε «ο ίδιος προσωπικά, καθώς απέδειξε ότι μπορεί να φέρει στη ΝΔ πολίτες που ήταν μακριά από το κόμμα». 

Απαντώντας στην κριτική υποστηρικτών του κ. Μεϊμαράκη για νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι ένας κεντροδεξιός φιλελεύθερος πολιτικός. «Δεν κρύβω ότι πιστεύω στις δυνάμεις της ιδιωτικής οικονομίας και πιστεύω ότι μπορώ να εκφράσω το όλον της κεντροδεξιάς στην οποία θα χωράνε όλοι» είπε, προσθέτοντας ότι η πολιτική της ΝΔ θα γίνει προς τον μεσαίο χώρο όπου εκεί βρίσκεται το αναξιοποίητο δυναμικό.

Επεσήμανε, επίσης, πως το γεγονός ότι στηρίζει την υποψηφιότητά του και ο Α. Γεωργιάδης σημαίνει ότι «χωράμε όλοι και  μπορούμε να φτιάξουμε μια μεγάλη παράταξη». Δήλωσε μάλιστα ότι στις απόψεις τους για την οικονομία ταυτίζονται σχεδόν απόλυτα με τον κ. Γεωργιάδη και οι διαφωνίες που υπάρχουν αφορούν σε κοινωνικά ζητήματα.

Όπως είπε, για τον ίδιο είναι δύο τα διλήμματα στον β' γύρο των εκλογών. Το πρώτο είναι: δημιουργική ανανέωση ή στασιμότητα, και το δεύτερο ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Εξέφρασε ως προς αυτό τη βεβαιότητα ότι ο ίδιος είναι ο πιο κατάλληλος για να κερδίσει τον Αλ. Τσίπρα γιατί, όπως είπε, «έχω αποδείξει ότι μπορώ να φέρω πολίτες από το χώρο του μετριοπαθούς κέντρου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε επίσης ότι με βάση τα αποτελέσματα έχει τελειώσει το ζήτημα της ενότητας. «Είτε εκλεγώ εγώ είτε ο Β. Μεϊμαράκης, ζήτημα ενότητας δεν υπάρχει» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα στηρίξει τον κ. Μεϊμαράκη χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις και πιστεύει ότι το ίδιο θα κάνει και ο κ. Μεϊμαράκης.

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση που θα ασκήσει η ΝΔ, επεσήμανε ότι το ζήτημα δεν είναι αν θα είναι πιο σκληρή αλλά πιο συγκεκριμένη και επεσήμανε ότι με τον ίδιο η ΝΔ θα αρχίσει να παράγει ξανά πολιτική. Σημείωσε ότι αξιόπιστη αντιπολίτευση σημαίνει πως όταν αρχίσει να καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ – κάτι που εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα γίνει σύντομα- θα μπορεί η ΝΔ να καλύψει το κενό.

Ξεκαθάρισε, επίσης, τη μεγάλη σημασία που έχει για τον ίδιο ο χώρος της Παιδείας που «είναι για εμάς», όπως είπε, «casus belli» και ο ότι ίδιος δεν πρόκειται να συζητήσει οτιδήποτε άλλο εάν δεν υποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτά που κάνει στην Παιδεία.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε, σε σχέση με τη στάση του στην ψηφοφορία στη Βουλή για το σύμφωνο συμβίωσης,  ότι προσωπικά το ψήφισε γιατί θεωρεί πως αν θέλεις να γίνεις ηγέτης πρέπει να έχεις το θάρρος της γνώμης σου και δεν μπορείς να κρύβεσαι και στις κρίσιμες ψηφοφορίες πρέπει να είμαστε παρόντες». Υπογράμμισε τέλος ότι «θα ήθελε να ακούσει από τον κ. Μεϊμαράκη ότι είναι υπέρ του συμφώνου, όπως έχει δηλώσει.»