Κυρ. Μητσοτάκης: Δρομολογείται η διεκδίκηση «μακεδονικής» μειονότητας εντός της Ελλάδας

Κυρ. Μητσοτάκης: Δρομολογείται η διεκδίκηση «μακεδονικής» μειονότητας εντός της Ελλάδας

Του Γιάννη Τρουπή

Ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα του συνεδρίου του ελληνοαμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στο σκοπιανό στον απόηχο των νέων δηλώσεων Ζάεφ, εξέφρασε για μία ακόμα φορά την κάθετη αντίθεσή του στην προωθούμενη συμφωνία των Πρεσπών.

“Δρομολογείται η διεκδίκηση μια μακεδονικής μειονότητας εντός της Ελλάδας, δεν είμαι διατεθειμένος να διχάσω τους Έλληνες για να ενώσω τους Σκοπιανούς. Δεν θα κυρώσουμε αυτή τη συμφωνία, έχουμε εξηγήσει και στους Αμερικανούς φίλους μας αυτή την άποψη και αυτή είναι απολύτως σεβαστή”, ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε για μία φορά τους υποψήφιους επενδυτές να έρθουν στη χώρα μας τονίζοντας την ανάγκη η ανάπτυξη της Ελλάδας να στηριχθεί στις επενδύσεις.

“Η πορεία της Ελλάδας κινείται σε λάθος κατεύθυνση ως προς το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας. Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει μετρήσιμα αποτελέσματα στον τομέα της ανάπτυξης. Δίνει υπερβολική σημασία στη δημοσιονομική προσαρμογή, με τα υπέρπλεονάσματα που στραγγίζουν την οικονομία.

Η ανάπτυξη της χώρας πρέπει να στηριχθεί στις επενδύσεις. Χρειάζεται ένα νέο πλαίσιο φορολογικό, ρυθμιστικό κ.λπ για επενδύσεις με ευκαιρίες και ικανοποιητικό κέδρος. Η νούμερο ένα προτεραιότητα της ΝΔ είναι το πώς θα αυξήσουμε τις επενδύσεις, αλλιώς δεν θα καλυτερεύσει η ζωή του μέσου Ελληνα πολίτη” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε σκληρή κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς στην οικονομία:

“Η Ελλάδα βίωσε δύο κρίσεις. Η δεύτερη ήταν τελείως αχρείαστη, ένα καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015 οδήγησε σε αχρείαστο τρίτο μνημόνιο, που είχε κεντρικό στόχο να αποκαταστήσει τη δυνατότητα της χώρας να δανείζεται απ;o τις αγορές. Αυτός ο στόχος δεν επιτεύχθηκε. Γιατί μιλάμε για ένα άτυπο τέταρτο μνημόνιο; Γιατί η χώρα βρίσκεται σε πολύ πιο αυστηρό πλαίσιο δημοσιονομικής επιτήρησης σε σχέση με άλλες χώρες και έχει δεσμευτεί για υπερβολικά πλεονάσματα και έχει δεσμεύσει και την ακίνητη περιουσία της, χωρίς να έχει πρόσβαση σε φτηνό χρήμα. Και για αυτό κάνουμε την σύγκριση με την Κύπρο, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Ο κ. Τσίπρας είναι ο μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός” επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε στην ανάγκη ενός διαφορετικού μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, με μείωση της φορολογίας.

“Η χώρα χρειάζεται μείωση της φορολογίας, την οποία αντιλαμβανόμαστε ως αναπτυξιακό εργαλείο. Η μείωση της θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να επενδύσουν περισσότερο, αλλά θα βοηθήσει και τη φορολογική συμμόρφωση. Η σημερινή φορολογία τιμωρεί την επιχειρηματική επιτυχία. Εμείς θέλουμε να μειώσουμε τη φορολογία σε επιχειρήσεις και σε μερίσματα, να μειώσουμε τη φορολογία στα ακίνητα. Ο κίνδυνος για την Ελλάδα δεν έχει περάσει, Η χώρα κάθεται πάνω σε ένα μεγάλο cash buffer αλλά αν το εξαντλήσει η αντίδραση των αγορών δε θα είναι θετική” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμα:

- Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι Έλληνες δεν τρώνε άλλο σανό, υποκριτής ο Τσίπρας