Μήνυμα Μητσοτάκη σε Σαββίδη: Όποιος θέλει να επιχειρεί στην Ελλάδα, καλοδεχούμενος αλλά με κανόνες

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Σαββίδη: Όποιος θέλει να επιχειρεί στην Ελλάδα, καλοδεχούμενος αλλά με κανόνες

Του Γιάννη Τρουπή

Έμμεση αλλά σαφή αναφορά στα όσα έγιναν στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και στον Ιβάν Σαββίδη έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα ανάφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ζητώ νομιμότητα από όλους. Θα επιβάλουμε τη νομιμότητα και στο ποδόσφαιρο. Όποιος θέλει να επιχειρεί στην Ελλάδα είναι καλοδεχούμενος με κανόνες που διέπουν μία ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα. Και αυτό αφορά όλους. Δεν κάνουμε καμία διάκριση».

Η ΝΔ ως παράταξη είναι συνδεδεμένη ιστορικά και πολιτικά απολύτως ταυτισμένη με τη Θεσσαλονίκη αλλά και με ολόκληρη την Μακεδονία σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι είναι ένας τόπος που σηματοδοτεί τις ρίζες του έθνους μας αλλά και την ίδια μας την ταυτότητα.

Με αφορμή την διεξαγωγή του αναπτυξιακού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει για μία ακόμα φορά για τη δήθεν “καθαρή” έξοδο από τα μνημόνια και για τη δήθεν ανάπτυξη.

“Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου επί της ουσίας υποβάθμισε τη Θεσσαλονίκη και ρήμαξε οικονομικά τη Βόρεια Ελλάδα. Η ανεργία στη Μακεδονία και τη Θράκη είναι ψηλότερα από ότι ο μέσος όρος της χώρας και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι πολύ χαμηλότερο. Η υπερφορολόγηση παγώνει την κατανάλωση και ψαλιδίζει την ανάπτυξη” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περιγράφοντας την κατάσταση στη Βόρειο Ελλάδα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα χαρακτήρισε “ρουσφέτι” το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας πως η υποβάθμιση της πόλης καθρεφτίζεται στο συγκεκριμένο γραφείο.