Κυρ. Μητσοτάκης: Δε θα είμαι αποκομμένος από την κοινωνία

Κυρ. Μητσοτάκης: Δε θα είμαι αποκομμένος από την κοινωνία

Επίτιμος δημότης Καρπάθου ανακηρύχθηκε ο πρωθυπουργός το πρωί, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στο νησί, ενώ αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς που συνδέουν την Κάρπαθο με την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη.

«Δεν σκοπεύω να βρίσκομαι στο Μέγαρο Μαξίμου αποκομμένος από τα πραγματικά πρόβλημα της κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «είμαι εδώ για να ακούσω και να χαράξω ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης.

«Θέλω και από εδώ, από την Κάρπαθο, να σας μεταφέρω τη δέσμευσή μου, κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας μου, να βρίσκομαι συνέχεια στην ελληνική περιφέρεια. Το έπραξα ανελλιπώς τα 3,5 χρόνια που ήμουν αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

«Θα ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε στο ακέραιο», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, δείχνοντας πως κάνει πράξη μια από τις πρώτες δεσμεύσεις του να είναι δίπλα στους πολίτες και να ακούει τα προβλήματά τους. 

Στη συνέχεια ενημερώθηκε για τα βασικά προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και δεσμεύτηκε πως το Νοσοκομείο της Καρπάθου, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 2014, θα λειτουργήσει πλήρως στελεχωμένο τους επόμενους μήνες.

«Υποχρέωσή μας είναι να δίνουμε αποτελεσματικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Πολλές φορές αυτές οι λύσεις δεν έχουν ιδεολογικό χρώμα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Το να λειτουργήσει το νοσοκομείο σας το συντομότερο δυνατόν -όχι απλά να κάνουμε εγκαίνια σε ένα κτίριο κουφάρι, αλλά να λειτουργήσει με γιατρούς και νοσηλευτές- δεν αποτελεί ούτε δεξιά, ούτε κεντρώα, ούτε αριστερή πολιτική».

«Δεν θα έρθουμε απλώς για να κόψουμε κορδέλες», επεσήμανε, τονίζοντας πως θα εξετάσει και το αίτημα των κατοίκων για δημιουργία μιας μικρής μονάδας για τους νεφροπαθείς.

«Θα είμαστε η κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, δεν θα ξαναγυρίσουμε στην αχρείαστη πόλωση και τον διχασμό», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως σημείωσε, «τα ακριτικά μας νησιά δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται μόνο ως φύλακες των συνόρων μας, αλλά και ως πρεσβευτές φιλίας με τους γείτονες», ενώ υπογράμμισε πως αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης η έμπρακτη στήριξη της νησιωτικής χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει τονίσει επανειλημμένως πως θα βρίσκεται κοντά στους πολίτες, κάνοντάς το πράξη τόσο μέσω των περιοδειών και επισκέψεών του σε περιοχές της Ελλάδας αλλά και μέσω των μέτρων που λαμβάνει άμεσα. 

Εχθές, κατατέθηκε στη Βουλή διυπουργικό νομοσχέδιο το οποίο βάζει τέλος σε στρεβλώσεις του παρελθόντος και περιλαμβάνει διατάξεις που θέτουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

Με αυτό, μεταξύ άλλων, υλοποιείται η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με το άσυλο με ρυθμίσεις που κατοχυρώνουν και προστατεύουν την ακαδημαϊκή ελευθερία, αλλά και δημιουργείται το πλαίσιο ώστε να εφαρμοστεί άμεσα η δέσμευση για διανομή φαρμάκων στους βαριά πάσχοντες στα σπίτια, στο χώρο νοσηλείας ή τα φαρμακεία της γειτονιάς τους.

Εξάλλου, λίγες μέρες νωρίτερα είχε εγκριθεί και το νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ, στο οποίο προβλέπεται μείωση και ανακούφιση για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων