Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε ισχυρότερη σύνδεση αγοράς - έρευνας

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε ισχυρότερη σύνδεση αγοράς - έρευνας

Για τη σημασία της σύνδεσης της αγοράς με τον κλάδο της έρευνας, προκειμένου να στηριχθεί η ανάπτυξη, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Eindhoven, όπου συζήτησε με καθηγητές και φοιτητές για τις νέες τεχνολογίες και πως αυτές μπορούν να στηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη.

«Είναι καιρός να περάσουμε από την προσέγγιση που εστιάζει αποκλειστικά στο μάθημα που γίνεται στην τάξη σε μια διεπιστημονική προσέγγιση η οποία επιτρέπει στους μαθητές να λύνουν προβλήματα και να αξιοποιούν τη γνώση που αποκτούν», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, εστιάζοντας στην ανάγκη στήριξης της καινοτομίας.

«Στην Ελλάδα έχουμε εξαιρετικούς ερευνητές και οι επιδόσεις μας είναι πολύ ψηλές σε Ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια ισχυρότερη σύνδεση με την αγορά για τη στήριξη της ανάπτυξης. Ο αρμόδιος υπουργός Έρευνας και Ανάπτυξης μπορεί να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ίδρυμα Brainport του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Αϊντχόβεν, ο Έλληνας πρωθυπουργός, ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο του Ιδρύματος στις εγκαταστάσεις.

Στη συνέχεια τρεις απόφοιτοι του πανεπιστημίου, που έχουν πλέον δικές τους νεοφυείς επιχειρήσεις και συνεργάζονται με το Ίδρυμα αξιοποιώντας ομάδες φοιτητών, ανέπτυξαν στον Έλληνα πρωθυπουργό το αντικείμενό τους και τη διασύνδεσή τους με την παραγωγή και την αγορά. Ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλησε η επίσκεψή του να αποτελέσει σύμβολο του προσωπικού του ενδιαφέροντος και της κατεύθυνσης που θέλει να δώσει στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μιλώντας στους οικοδεσπότες του είπε ότι το Ίδρυμα και η δραστηριότητά του «αποτελείται πηγή έμπνευσης για εμάς, είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε στην Ελλάδα» και προσέθεσε ότι «στη χώρα μας έχουμε εξαιρετικούς επιστήμονες που μπορούν να δώσουν ώθηση».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του ο πρωθυπουργός «έπεσε επάνω» σε αρκετούς Έλληνες φοιτητές οι οποίοι συνομίλησαν μαζί του και έβγαλαν selfies.

μητσοτάκης ολλανδία

μητσοτάκης ολλανδία 2