Κυρ. Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε ενώπιον ενός νέου αδιεξόδου στην οικονομία - Εκλογές το συντομότερο

Κυρ. Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε ενώπιον ενός νέου αδιεξόδου στην οικονομία - Εκλογές το συντομότερο

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Εκλογές το συντομότερο δυνατόν προκειμένου η χώρα να αποκτήσει μία σταθερή κυβέρνηση για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να γίνει η χώρα ένας αποτελεσματικός επενδυτικός προορισμός ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην 3η Διεθνή Ευρωαραβική Σύνοδο προειδοποίησε ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται ενώπιον ενός “νέου αδιεξόδου”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, παρουσιάζοντας τα δεδομένα της οικονομίας.

“Δυστυχώς την περίοδο 20015-2017, η Ελλάδα σύμφωνα με το ΔΝΤ αποτέλεσε την μοναδική αρνητική έκπληξη, γιατί η σημερινή κυβέρνηση κράτησε όμηρο τη χώρα και η έμπρακτη άρνηση των μεταρρυθμίσεων, η ανικανότητά της να αντιμετωπίσει τα κόκκινα δάνεια και η εμμονή της σε έναν κρατισμό πήγαν τη χώρα πίσω. Το 2017 η ελληνική οικονομία κατέγραψε έναν από τους μικρότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Δυστυχώς οι νεότερες προβλέψεις για το 2019 προβλέπονται ψαλιδισμένες και η ευρωπαϊκή επιτροπή προβλέπει αύξηση ΑΕΠ μόλις 1%. Τα spreads των ελληνικών ομολόγων φανερώνουν ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός νέου αδιεξόδου” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στην ανάγκη μίας μεγάλης πολιτικής αλλαγής.

“Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος βλάπτει τη χώρα και όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές τόσο το καλύτερο. Με καθαρή εντολή μία νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αναγκαίες αλλαγές που θέλουν και οι επενδυτές. Δυστυχώς κάτι είναι σάπιο στην κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα. Υπουργοί ερίζουν για προμήθειες εντός του υπουργικού συμβουλίου. Ο υπουργός Εξωτερικών αποπέμφθη, ο κ. Τσίπρας σιωπά και οι άλλοι υπουργοί κάνουν ότι δεν ακούν. Τα Εξάρχεια ελέγχονται από κουκουλοφόρους, εξτρεμιστές βανδαλίζουν μέχρι και ξένες πρεσβείες. Υπάρχει εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης, ακούγοντας υπουργούς να απειλούν με διώξεις. Τρομοκράτες παίρνουν άδειες από τις φυλακές και βγαίνουν σαν κύριοι”, ξεκαθάρισε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θύμισε μάλιστα το τι έλεγε ο κ. Τσίπρας από το ίδιο βήμα, τέσσερα χρόνια πριν.
“Πριν από τέσσερα χρόνια ο κ. Τσίπρας από το ίδιο βήμα ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σας καλούσε να μην επενδύσετε στην Ελλάδα γιατί όπως έλεγε θα χάνατε τα λεφτά σας. Εγώ σας καλώ να επενδύσετε στη χώρα μου”, επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος παρουσίασε το πλαίσιο του κυβερνητικό του προγράμματος με έμφαση στην μείωση φόρων και εισφορών, το συμμάζεμα του κράτους αλλά και την προσέλκυση των επενδύσεων. 

«Xρειάζονται 100 δισ. ευρώ την επόμενη 7ετία για να καλυφθεί το επενδυτικό κενό που δημιουργήθηκε στα χρόνια της κρίσης. Έχουμε τις ευκαιρίες, έχετε τα κεφάλαια. Εγγυόμαστε ότι το πλαίσιο του επιχειρείν θα γίνει απλούστερο και πιο φιλικό προς την επιχειρηματικότητα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.