Κυρ. Μητσοτάκης: «Fake news» η κατάργηση από την ΝΔ των επιδοτήσεων

Κυρ. Μητσοτάκης: «Fake news» η κατάργηση από την ΝΔ των επιδοτήσεων

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

«Ήταν σχεδόν αδύνατον για έναν Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να περιοδεύσει στις περιοχές αυτές της Κρήτης τη δεκαετία του '80», ήταν το γλαφυρό σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την καθολική επικράτηση του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, στα χωριά που επισκέφθηκε σήμερα στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού αναχώρησε από το Τυμπάκι επισκέφθηκε τα χωριά Ασήμι, Πύργος και Πέραμα Ρεθύμνου. Στη συνέχεια, σε συνάντηση που είχε με κτηνοτρόφους στα Λιβάδια, ο Πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε ως την επιτομή των «fake news» τις φήμες ότι η επόμενη Κυβέρνηση της ΝΔ θα καταργήσει τις επιδοτήσεις στον κτηνοτροφικό τομέα, τονίζοντας ότι οι επιδοτήσεις είναι απολύτως απαραίτητο εργαλείο.

Συμπλήρωσε όμως ότι «θα πρέπει παράλληλα να αναζητήσουμε τρόπους για να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την ποιότητα των προϊόντων μας. Μπορούμε να πετύχουμε καλύτερες τιμές, αρκεί τα αγροτικά μας προϊόντα να συνδεθούν με τον τόπο και να πιστοποιηθούν», είπε στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους με τους οποίους είχε μακρά συζήτηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα του ορεινού τουρισμού, επισημαίνοντας ότι η ευρύτερη περιοχή μπορεί σε λίγα χρόνια να αναδειχθεί ως κορυφαίος προορισμός για ορειβατικό σκι.

Έφερε μάλιστα το παράδειγμα του αγώνα «Pierra Creta» ο οποίος είναι, όπως είπε, ένα πρώτο και μικρό δείγμα του τρόπου που μπορεί να αξιοποιηθεί τουριστικά η ευρύτερη περιοχή ώστε να αναδειχθεί σε μοναδικό πόλο έλξης τουριστών απ' όλο τον κόσμο.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, συνομιλώντας με κατοίκους του χωριού που τον υποδέχθηκαν τόνισε και πάλι την ανάγκη στήριξης της οικογένειας και της καταπολέμησης της υπογεννητικότητας, υπενθυμίζοντας τις δεσμεύσεις της ΝΔ για αύξηση του αφορολόγητου ορίου κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί, για χορήγηση ενίσχυσης 2000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται, αλλά και για εξασφάλιση θέσης σε παιδικό σταθμό για όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά.

Επόμενη στάση του Προέδρου της ΝΔ ήταν τα Ζωνιανά. Αφού πρώτα επισκέφθηκε το Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων με τους ήρωες της Κρήτης, άναψε ένα κερί στην εκκλησία του χωριού και πήγε στον πολιτιστικό σύλλογο. Εκεί χάρισαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια φανέλα του ΑΟ Ζωνιανών, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Θα σε κάνουμε επίτιμο δημότη όταν επιστρέψεις σαν πρωθυπουργός, να βάλεις πολλά γκολ!» Του χάρισαν επίσης μια ξύλινη μαγκούρα και του ζήτησαν επανειλημμένα να μην ξεχάσει ποτέ την ύπαιθρο.

Τελευταία στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη το βράδυ του Σαββάτου ήταν τα χιονισμένα Ανώγεια. Αφού πέρασε από τα καφενεία του χωριού, όπου του προσέφεραν ρακή, κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο για να συναντηθεί με τον Δήμαρχο, ενώ απ' έξω τον καλωσόρισε πλήθος κόσμου.