8ος χρόνος, ημέρα 2275η
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα κάνω τα πάντα για να σταματήσει η τοξικότητα στην πολιτική ζωή του τόπου

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα κάνω τα πάντα για να σταματήσει η τοξικότητα στην πολιτική ζωή του τόπου
Eurokinissi

Κατά τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το 12% των εμβολιασμένων που νοσηλεύονται είναι το κατ' εξοχήν επιχείρημα των αντιεμβολιαστών, τονίζοντας ότι οι εμβολιασμένοι νοσούν από κορονοϊό με ηπιότερα συμπτώματα.

Στη συνέχεια τόνισε ότι η κυβέρνηση θα επιστρατεύσει κάθε μέτρο ώστε να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού και να πεισθούν οι ανεμβολίαστοι. Πρόσθεσε ότι όλοι οι ειδικοί τονίζουν ότι όσοι δεν εμβολιαστούν κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να μετατραπεί το Σύστημα Υγείας σε μονοθεματικό και σημείωσε ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν άλλοι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί.

«Πρέπει να βελτιωθούμε και έχουμε δυνατότητα να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού» είπε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να εξηγήσει: «Θα το κάνουμε και με συστηματική ενημέρωση, και χρησιμοποιώντας ειδικούς και πηγαίνοντας στις τοπικές κοινωνίες. Όλα όσα λέτε κ. Τσίπρα τα κάνουμε και μακάρι να σας έχουμε στο πλευρό μας» συμπλήρωσε.

«Εάν δεν εμβολιαστείτε κινδυνεύετε σοβαρά να καταλήξετε σε μια ΜΕΘ και να χάσετε τη ζωή σας. Αυτό το λένε οι ειδικοί. Κύριε Τσίπρα δεν έχω δυνατότητα να υποχρεώσω όλους τους Έλληνες να εμβολιαστεί. Το σύστημα υγείας έχει στη διάθεσή του επαρκή κρεβάτια. Όμως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να μετατρέψουμε το σύστημα υγείας σε μονοθεματικό σύστημα υγείας covid», ανέφερε στη συνέχεια της δευτερολογίας του ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός είπε: «Δεν μπορείτε να ασκείτε κριτική χωρίς να λέτε ποια είναι η άποψή σας. Θέλετε πιο αυστηρό πλαίσιο ή μεγαλύτερη απελευθέρωση; Εμείς διαλέξαμε το μέσο δρόμο».

Και ο πρωθυπουργός συνέχισε: «Δεν μπορώ να υποχρεώσω κανένα να εμβολιαστεί. Δεν πρόκειται να επιβάλλουμε άλλους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Κύριε Τσίπρα σας παρακαλώ μην έρθετε να ξαναμιλήσετε για υπερβολική θνητότητα χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του ληξιαρχείου. Δείχνει τραγική άγνοια. Τότε θα πω ότι από το 2016 έως το 2017 που αυξήθηκαν οι θάνατοι, φταίτε εσείς. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Τουλάχιστον για το 2020 η χώρα είναι στις 5 καλύτερες χώρες στην υπερβάλλουσα θνητότητα. Δεν μπορούν να ακούγονται από το αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο ανυπόστατα επιχειρήματα».

Αναφερόμενος στο θέμα των δημοσκοπήσεων, πρότεινε να διερευνηθεί, χωρίς αιχμές εναντίον κάποιου, η περίοδος από το 2015 και μετά. «Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αν ΜΜΕ πράγματι προβάλλουν λόγο ο οποίος ξεφεύγει από την ελευθερία της έκφρασης, το ΕΣΡ έχει δυνατότητα να παρέμβει και έχει επιβάλλει πρόστιμα σε Μέσα τα οποία μπορεί να πήραν χρηματοδότηση γιατί όλοι πήραν, αλλά επιβλήθηκαν πρόστιμα. Το να λέτε ότι στηρίζουμε αντιεμβολιαστές επειδή δώσαμε διαφήμιση σε όλα τα μέσα, αυτό το επιχείρημα δεν αντέχει» σημείωσε στη συνέχεια της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κλείνοντας και απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε ποια χώρα θέλουμε, μια χώρα με έναν πολιτικό διάλογο που θα μπορούμε να διαφωνούμε πολιτισμένα, και τόνισε ότι από τη μεριά του θα κάνει τα πάντα ώστε να σταματήσει η τοξικότητα στην πολιτική ζωή του τόπου.