Κύπρος: Η τουρκική αδιαλλαξία εμποδίζει την περαιτέρω πρόοδο του διαλόγου

Κύπρος: Η τουρκική αδιαλλαξία εμποδίζει την περαιτέρω πρόοδο του διαλόγου

Την ετοιμότητα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας να συνεχίσει τις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο οποίος παρέλαβε ψήφισμα του Δήμου Μόρφου, με αφορμή την 46η επέτειο από την κατάληψη της πόλης.

Παραλαμβάνοντας το Ψήφισμα από τον δήμαρχο Μόρφου Βίκτωρα Χατζηαβραάμ, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Κούσιος είπε ότι «πρωταρχικός σκοπός και στόχος του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης είναι η λύση του κυπριακού προβλήματος, η οποία μας ταλανίζει εδώ και 46 χρόνια, μια λύση βιώσιμη, δίκαιη και λειτουργική, η οποία θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις από εκεί όπου έχουν μείνει στο Κραν Μοντανά για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος αλλά, δυστυχώς, η τουρκική αδιαλλαξία εμποδίζει την περαιτέρω πρόοδο. Μια αδιαλλαξία η οποία τον τελευταίο καιρό έχει εξελιχθεί σε μια πολιτική αποσταθεροποίησης της Ανατολικής Μεσογείου και μια πολιτική η οποία, δυστυχώς, σηματοδοτεί και μια δεύτερη εισβολή στην Αποκλειστική Οικονομική μας Ζώνη», επισήμανε ο κ. Κούσιος και διαβεβαίωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν και είναι έτοιμος για να συνεχίσει τις συνομιλίες για μια λύση του Κυπριακού.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μόρφου ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει όλες τις δυνάμεις της για μια λύση του Κυπριακού, προσθέτοντας ότι «ξέρουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι η πλευρά μας, ξέρουμε ότι το πρόβλημα είναι η Τουρκία, αλλά εμείς έχουμε την ανάγκη για την επίλυση του Κυπριακού όσο ποτέ άλλοτε.