Κυβερνητικός αξιωματούχος σε Reuters: Οι εξαγγελίες Τσίπρα δεν θα βάλουν σε κίνδυνο το πλεόνασμα

Κυβερνητικός αξιωματούχος σε Reuters: Οι εξαγγελίες Τσίπρα δεν θα βάλουν σε κίνδυνο το πλεόνασμα

Σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις αντιδράσεις που μπορεί να προκύψουν τη Δευτέρα από τις παροχές που αναμένεται να ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας στο Reuters σημείωσε ότι κανένα από τα μέτρα που θα ανακοινωθούν δεν θα βάλουν σε κίνδυνο τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%.

Το άρθρο του Reuters κάνει εκτενή αναφορά στην επικείμενη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα τα οποία θα πρέπει να ισορροπούν ανάμεσα στις προσδοκίες των πολιτών για ανακούφιση από την πολυετή λιτότητα αλλά και στις δεσμεύσεις της Ελλάδας για δημοσιονομική εξυγίανση.

Σύμφωνα πάντα με το Reuters, κυβερνητικός αξιωματούχος που μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο τόνισε ότι κανένα από τα μέτρα (που θα ανακοινωθούν από τον Τσίπρα) δεν θα βάλουν σε κίνδυνο τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%.

To Reuters υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να διατηρήσει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022. «Μέχρι στιγμής η Ελλάδα έχει υπερβεί τους δημοσιονομικούς στόχους και έτσι η κυβέρνηση ελπίζει να αποφύγει την εφαρμογή ενός νέου γύρου νομοθετημένων περικοπών των συντάξεων το επόμενο έτος», αναφέρει το Reuters

«Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν είναι απαραίτητο για την επίτευξη του στόχου του πρωτογενή πλεόνασμα 3,5%», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αυτή την εβδομάδα, υπενθυμίζει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.