Κυβερνητικοί κύκλοι: Εκτός κλίματος εθνικής συνεννόησης ο Αλ. Τσίπρας

Κυβερνητικοί κύκλοι: Εκτός κλίματος εθνικής συνεννόησης ο Αλ. Τσίπρας

«Ο δρόμος του διχασμού μπορεί να είναι σταθερή επιλογή του κ. Τσίπρα, δεν είναι όμως επιλογή των Ελλήνων και του Πρωθυπουργού» ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος επέλεξε να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την ομιλία του για ένα εθνικής σημασίας θέμα, όπως το χαρακτήρισε και ο πρωθυπουργός, αυτό της δυνατότητας των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν εξ αποστάσεως και να εκπληρώνουν το συνταγματικά προβλεπόμενο δικαίωμα τους, για να επικρίνει την κυβέρνηση σε ότι αφορά τον τρόπο που χειρίζεται τις εξελίξεις και την προκλητικότητα της Τουρκίας.

Μια προκλητικότητα που ήδη έχει τύχη της γενικής κατακραυγής σε διεθνές επίπεδο, εν τούτοις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως οι χειρισμοί που γίνονται είναι σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων.

Για το λόγο αυτό άλλωστε κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν: «Για άλλη μια φορά εκτός θέματος  ο κ. Τσίπρας. Εκτός κλίματος εθνικής συνεννόησης  που απαιτούν οι Έλληνες. Το μήνυμα που βγήκε από το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής φαίνεται ότι δεν έφθασε σε αυτόν» καταλήγοντας ότι «δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε σε μικροκομματικές αντιπαλότητες».