Πλήρης αποτροπή κάθε παράνομης εισόδου - Μέτρα σε Έβρο και νησιά

Πλήρης αποτροπή κάθε παράνομης εισόδου - Μέτρα σε Έβρο και νησιά

Μέτρα για την πλήρη αποτροπή κάθε παράνομης εισόδου στη χώρα λαμβάνει η κυβέρνηση με την ενίσχυση των δυνάμεων στα σύνορα και την υποστήριξη του λιμενικού στα νησιά με περισσότερα σκάφη και περιπολίες. Θα κλείνουν τα τελωνεία όπου χρειάζεται, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές διευκρινίζοντας πως οι όσοι έχουν χαρτιά και ειναι νόμιμοι θα περνούν στην Ελλάδα, κανείς άλλος. Στον Έβρο Χρυσοχοίδης, Φλώρος στα νησιά Πλακιωτάκης, Στεφανής.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποτρέψει την αθρόα είσοδο από τα σύνορά της όσων δεν διαθέτουν νόμιμα έγγραφα. Στο πλαίσιο αυτό από τα τελωνεία θα διέρχονται όσοι διαθέτουν Visa και τα προβλεπόμενα έγγραφα, ενώ στις περιπτώσεις όπου επιχειρείται παράνομη είσοδος από μεγάλο αριθμό μεταναστών αυτά θα κλείνουν.

Ήδη σήμερα έκλεισε το τελωνείο στις Καστανιές Έβρου όταν ομάδες μεταναστών επιχείρησαν να διαβούν τα σύνορα και να περάσουν στην ελληνική πλευρά. Αστυνομικές κλούβες έκλεισαν τις διόδους ενώ σε πλήρη φυλακή βρίσκονται όλες οι συναρμόδιες αρχές.

Στο πλαίσιο αυτό ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στον Έβρο, που θα αναλάβουν την φύλαξη έχοντας φυσικά και την υποστήριξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που θα συνδράμουν με όποιον τρόπο ζητηθεί. Ήδη βρίσκονται στην περιοχή ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Φλώρος ενώ μετέβη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης για να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός

Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές ανάλογη υποστήριξη θα υπάρξει και στο έργο των λιμενικών που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας. Θα σταλούν περισσότερα σκάφη ενώ θα πολλαπλασιαστών οι περιπολίες στη θάλασσα. Στη Λέσβο μεταβαίνουν οι Γ. Πλακιωτής και Στεφανής.