8ος χρόνος, ημέρα 2394η
Κυριακή, 22 Μαΐου 2022

Κυβερνητικά στελέχη για ΚΙΝΑΛ: Είναι σαν να διαβάζει κανείς τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Κυβερνητικά στελέχη για ΚΙΝΑΛ: Είναι σαν να διαβάζει κανείς τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Φωτογραφία Αρχείου
Eurokinissi

Σε «γενικόλογες καταγγελίες» στο ίδιο πλαίσιο με το ΣΥΡΙΖΑ προβαίνει το ΚΙΝΑΛ, όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, «δίχως καμία συγκεκριμένη πρόταση». «Διαβάζοντας την ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι σαν να διαβάζεις τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι «η διατύπωση προτάσεων αποδεικνύεται τελικά πολύ πιο δύσκολο πράγμα από τον εύκολο καταγγελτικό λόγο».

Υπενθυμίζεται ότι προηγουμένως, το ΚΙΝΑΛ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για «καθυστερημένα και ανεπαρκήμέτρα»

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρει ότι «δεν μπορούν να ανακόψουν αποφασιστικά τη διάδοση του ιού, καθώς δεν συνοδεύονται από σχεδιασμό για την αύξηση των εμβολιασμών, την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ και την προετοιμασία του συστήματος να αντιμετωπίσει το πέμπτο κύμα της πανδημίας που είναι προ των πυλών», αναφέρει σε σχόλιο του το ΚΙΝΑΛ.

Ενώ παράλληλα τονίζει ότι «είναι ώρα η ατολμία, η καθυστέρηση και ο φόβος του πολιτικού κόστους να πάψουν να υπαγορεύουν αποφάσεις που κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές, την υγεία και το εισόδημα των πολιτών. Εμβολιασμοί, ενίσχυση του ΕΣΥ, αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, επιδημιολογική παρατήρηση με διενέργεια rapid και pcr test και αποτελεσματική ιχνηλάτηση, είναι αναγκαία για την αναχαίτιση του νέου κύματος πανδημίας».