Κυβέρνηση για Σκοπιανό: Περιμένουμε από τον Ζάεφ να κάνει το αποφασιστικό βήμα για να καταλήξουμε σε συμφωνία

Κυριακή 03 Ιουνίου 2018, 19:48 - Τελευταία ενημέρωση: 19:56
-A +A
Κυβέρνηση για Σκοπιανό: Περιμένουμε από τον Ζάεφ να κάνει το αποφασιστικό βήμα για να καταλήξουμε σε συμφωνία

Στην πλευρά των Σκοπίων δείχνει η κυβέρνηση για τις όποιες εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας εμμένοντας παράλληλα στη θέση πως αν δεν συμφωνηθούν όλα δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε σήμερα ότι, «η ελληνική κυβέρνηση περιμένει από τον κ. Ζάεφ να κάνει το αποφασιστικό βήμα για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, η μπάλα βρίσκεται στο δικό τους τερέν».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό "KONTRA Channel" ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι δεν μπορεί να προεξοφλήσει τον χρόνο επικοινωνίας των πρωθυπουργών της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, και της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, επαναλαμβάνοντας πως «δεν έχει συμφωνηθεί τίποτε μέχρι να συμφωνηθούν όλα».

Για τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά τόνισε ότι βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και πως έχει καταβάλει επίπονες προσπάθειες.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κάλεσε τον πρόεδρο της Ν.Δ, Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει καθαρή θέση σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και απέδωσε τη στάση του στο γεγονός ότι επιχειρεί να βγει από το δικό του αδιέξοδο, καθώς, όπως είπε, τους τελευταίους πέντε μήνες άλλαξε τρεις ή τέσσερις φορές θέση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα