Κριτική για τις επιλογές του ΚΙΝΑΛ από μέλη του ΚΙΔΗΣΟ

Κριτική για τις επιλογές του ΚΙΝΑΛ από μέλη του ΚΙΔΗΣΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς και δεν έλειψε η κριτική από μέλη του ΚΙΔΗΣΟ για τις επιλογές και τις τακτικές που ακολούθησε το Κίνημα Αλλαγής. Στη συνεδρίαση από πολύ νωρίς φάνηκε ο έντονος προβληματισμός και η κριτική για το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά κυρίως για τη προοπτική του και τη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσει.  

«Λάθος η στρατηγική της ψήφου ανοχής», ανέφερε ο Χάρης Καστανίδης υποστηρίζοντας πως «έδωσε αέρα στα πανιά όσων ήθελαν να πάνε στη ΝΔ και ύψωσε εμπόδιο σε όσους θα επέστρεφαν από τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ αναγνώρισε ότι «έχουμε μερικές διακηρύξεις και δεν έχουμε πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα».

Από την πλευρά του ο  Δημήτρης Ρέππας έθεσε θέμα ταυτότητας του ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι «αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα καρπωθούμε τη φθορά της ΝΔ, οι πολίτες θα φεύγουν από τη ΝΔ και θα πηγαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Γιώργος Καμίνης, στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, έκλεισε τον μεταπολιτευτικό κύκλο.

Αντίθετα, δεν γίνεται να αποκλείουμε τις συνεργασίες όταν θέλουμε αναλογικό εκλογικό σύστημα, σημείωσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, τασσόμενος υπέρ των συνεργασιών.

Φωτογραφία αρχείου