«Κραυγές και διαστρεβλώσεις δεν εξυπηρετούν»
Μ. Σχοινάς για Κ. Μουτζούρη

«Κραυγές και διαστρεβλώσεις δεν εξυπηρετούν»

Η διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού απαιτεί γνώση, υπευθυνότητα και σύνεση, σχολίασε ο Μαργαρίτης Σχοινάς αναφερόμενος στη στάση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, τονίζοντας πως «κραυγές και διαστρεβλώσεις δεν εξυπηρετούν».

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης επισήμανε χαρακτηριστικά πως «ειδικά οι τοπικοί άρχοντες έχουν αυξημένη ευθύνη απέναντι στους πολίτες».

Η «διαστρέβλωση» την οποία επισήμανε ο κ. Σχοινάς αφορούσε ανάρτηση του κ. Μουτζούρη, ο οποίος μετέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνομιλία που ισχυρίστηκε ότι είχε με τον Έλληνα επίτροπο για το μεταναστευτικό-προσφυγικό στον οποίο απέδιδε τη φράση: «...η Ελλάδα μόνη της καθόρισε να παραμένουν οι αιτούντες άσυλο στα νησιά έως ότου ληφθεί απόφαση επί της αιτήσεως τους. Την παραμονή αυτή δεν την επιβάλλει το λεγόμενο Δουβλίνο ή άλλη συμφωνία ...» .

Δείτε την απάντηση του Μ. Σχοινά:

Σε άλλο tweet, ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι «με τους Έλληνες περιφερειάρχες είχαμε αναλυτική συζήτηση για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, τη δίκαιη μετάβαση στη Πράσινη Ευρώπη και τις προκλήσεις της ψηφιοποίησης». «Οι Περιφέρειες είναι ζωντανά αναπτυξιακά κύτταρα της χώρας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι δίπλα τους», κατέληξε.