Κώστας Καραμανλής: Εκτός από Οικονομικά υπογράφετε και Εθνικά Μνημόνια

Κώστας Καραμανλής: Εκτός από Οικονομικά υπογράφετε και Εθνικά Μνημόνια

Όχι απλώς κακή αλλά επικίνδυνη χαρακτήρισε τη συμφωνία με την πΓΔΜ ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Κώστας Καραμανλής κατά τη ομιλία του στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.    

Ο κ. Καραμανλής αφού τόνισε ότι ο ίδιος υπηρετεί μια πολιτική σχολή σκέψης, η οποία αποστρέφεται τον εθνικισμό, το φανατισμό και την πατριδοκαπηλία, σημείωσε πως η συμφωνία αυτή είναι επικίνδυνη γιατί:

1. Γιατί στην πράξη δέχεστε όχι σύνθετη αλλά διπλή ονομασία.

2. Γιατί αναγνωρίζετε πως υπάρχουν δήθεν «μακεδονική» γλώσσα και δήθεν «μακεδονική» εθνότητα.

3. Γιατί ανοίγει με το καλημέρα διάπλατα την πόρτα ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, δημιουργώντας μάλιστα και τετελεσμένο.

Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με την πολιτική της ενισχύει τον πιο σοβαρό κι επικίνδυνο αλυτρωτισμό, τον αλυτρωτισμό του Ίλιντεν. Τους δίνετε είπε, γλώσσα, εθνότητα και υπηκοότητα.

Αναφερόμενος στο Βουκουρέστι επεσήμανε πως διαμόρφωσε μια σαφή εθνική γραμμή: Πρώτα λύση στο θέμα του ονόματος και μετά ένταξη. Και να ισχύει το erga omnes.

Εσείς είπε, τους τα χαρίσατε και τα δύο. Κι επιπλέον τους χαρίζετε και τη Μακεδονική εθνότητα. Στο Βουκουρέστι, η τότε ελληνική κυβέρνηση έδειξε τι θα πει εξωτερική πολιτική με σθένος, τόλμη, σχέδιο και διορατικότητα. Ο Κώστας Καραμανλής, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν λύγισαν, παρά τις διεθνείς πιέσεις, όπως δυστυχώς κάνετε εσείς σήμερα.

Καταλήγοντας ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι, εμείς στη Νέα Δημοκρατία είμαστε ένα, είμαστε ενωμένοι, βάζουμε
εθνικές γραμμές και τις υπηρετούμε με συνέπεια.

Δεν υπογράφετε μόνο Οικονομικά Μνημόνια. Υπογράφετε κι Εθνικά Μνημόνια, τόνισε και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας, ότι σε αυτόν τον δρόμο, η κυβέρνηση να ξέρει ότι θα έχει απέναντί της όχι μόνο τη Νέα Δημοκρατία, αλλά – κυρίως – τον ίδιο τον ελληνικό λαό.