Κόντρα Σπίρτζη- Τζαβάρα για τους «βουλευτές που βυσσοδομούν»

Κόντρα Σπίρτζη- Τζαβάρα για τους «βουλευτές που βυσσοδομούν»

Ένσταση ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη και τον βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Τζαβάρα επικράτησε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Όλα ξεκίνησαν από τον κ. Σπίρτζη όταν εγκάλεσε «συγκεκριμένους βουλευτές που δεν έστειλαν στον εισαγγελέα τα στοιχεία για τον δρόμο Πάτρα- Πύργος», τμήμα του οποίου πήρε ως εργολαβία ο Χρήστος Καλογρίτσας.

«Ζητώ να έρθει η ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων να μας πει ότι οι 8 διαδοχικοί διαγωνισμοί αυτόνομων τμημάτων δεν είναι κατάτμηση  αλλά υπαγορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. […] Πρέπει να κληθούν, να μάθει ο λαός για την λάσπη που πετούσαν να ενημερωθούν και οι συνάδελφοι και να βγάλουν όλοι συμπεράσματά τους», τόνισε ο υπουργός, με τον Κ. Τζαβάρα να εξανίσταται, επειδή ο κ. Σπίρτζης μίλησε για «βουλευτές που βυσσοδομούν».

«Οι βουλευτές δεν είναι σωρός, έχουν όνομα και επώνυμο, άκουσα υπουργό να αναφέρεται σε βουλευτές που βυσσοδομούν, δεν ξέρω αν ξέρει τι σημαίνει αλλά αποτελεί ύβρη!», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Δεν ξέρω ποιοι είναι, ενδεχομένως να είμαι κι εγώ. Ανεξάρτητα αν πιστεύει ότι βυσσοδομούν, να ακούσω ονόματά τους». Μάλιστα, ακόμη και η πρόεδρος της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου κάλεσε τον υπουργό να ζητήσει συγγνώμη, ωστόσο εκείνος φάνηκε αμετανόητος.

Αλέξανδρος Διαμάντης

Φωτογραφία SOOC