«Η εποχή των ψεμάτων στα πρωινάδικα τελείωσε»

«Η εποχή των ψεμάτων στα πρωινάδικα τελείωσε»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον επικεφαλής του ΜεΡΑ25, Γιάννη Βαρουφάκη. Όλα ξεκίνησαν μετά την κριτική που άσκησε ο κ. Βαρουφάκης, όταν κατηγόρησε την κυβέρνηση για «μισανθρωπισμό» και μίλησε για δημιουργία μιας «ξενοφοβικής» Ελλάδας. Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης πήρε άμεσα τον λόγο για να απαντήσει, τονίζοντας ότι κ. Βαρουφάκης βρίσκεται σε «σύγχυση». Μάλιστα, με αφορμή την κριτική σε συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου για το άσυλο ο Υπουργός υπογράμμισε προς τον επικεφαλής του ΜεΡΑ25: «Η εποχή που λέγατε ότι ψέματα θέλατε στα πρωινάδικα πέρασε».

Νωρίτερα, ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης επισήμανε πως η αντιμετώπιση των Ελληνικών αρχών προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι αξιοπρεπής, κατηγορώντας τον Γ. Βαρουφάκη για «λαϊκισμό».  «Θέλετε να αγνοείτε, όμως, μπροστά στο λαϊκισμό που εκφράσατε, ότι υπάρχει και το θέμα της εθνικής ασφάλειας, των κινδύνων για την πατρίδας μας εξαιτίας της αστάθειας στην περιοχή λόγω των πολέμων. Η ασφάλεια των Ελλήνων κι όλων των ανθρώπων που ζουν σε αυτή χώρα είναι για μας το πρώτιστο  μέλημά μας. Από την μια θα εφαρμόσουμε το δίκαιο του ασύλου και από την άλλη θα εξασφαλίσουμε την ασφάλεια», τόνισε, με τον Γ. Βαρουφάκης να υπενθυμίζει ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης τα είχε βρει όλα καλά στη Μόρια.

«Συγχέεται την Μόρια με τους Έλληνες πολίτες. Ο ελληνικός λαός δεν είναι η Μόρια, ούτε ο Υπουργός που πηγαίνει σε ένα κατάπτυστο στρατόπεδο συγκέντρωσης και λέει ότι είναι ικανοποιημένος. Το νομοσχέδιό σας έχει στόχο την απόρριψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των αιτήσεων», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε είπε πως οι συνθήκες στη Μόρια είναι καλές, αλλά «έδωσε συγχαρητήρια στους ανθρώπους που δουλεύουν εκεί κάτω από αντίξοες συνθήκες». « Από εσάς και πολλούς εδώ μέσα που έχουν τις ίδιες απόψεις μαθήματα ασφάλειας δεν δέχομαι γιατί εργάζομαι μαζί με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, της πυροσβεστικής, για να θωρακίσουμε την χώρα», προσέθεσε κλείνοντας.