Κόντρα Βορίδη-Τσακαλώτου για κομματικό κράτος

Κόντρα Βορίδη-Τσακαλώτου για κομματικό κράτος

Σφοδρή διμέτωπη επίθεση εξαπέλυσε στη κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στη Βουλή, με τον Ε. Τσακαλώτο να κάνει …χιούμορ! Από την μια κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τάχα θέλει αμεροληψία και ανεξαρτησία, την ώρα που απομακρύνει τους διοικητές νοσοκομείων με «μαϊμού αξιολόγηση», και από την άλλη ότι επιθυμεί να χτίσει μέσω των τηλεοπτικών αδειών το δικό του κομματικό κράτος.

«Πεδίο δόξης λαμπρό να μας δείξετε ότι δεν θέλετε να κομματικοποιήσετε το κράτος ελάτε κι αύριο θα πάμε και σε συγκρότηση του ΕΣΡ. Όχι όμως θέλετε να χτίσετε το δικό σας κράτος. Το θέλετε πιο μικρό για να είναι και μεγάλες οι αξίες, το τίμημα άρα κ μεγαλύτερη η συνδιαλλαγή», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει δεκτή την τροπολογία της ΝΔ για μεταβίβαση όλων των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ.

Σε ότι αφορά την επιτροπή Ανταγωνισμού σημείωσε: γιατί δεν απαντάτε στην Ν. Κεραμέως; Μου φαίνεται αστείο να βάζει κάποιος τέτοιο ζήτημα που διορίζει αδέρφια κ ξαδέρφια στις ΔΕΚΟ μου φαίνεται κωμικό αυτό». Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος με το …γνωστό του χιούμορ τόνισε: «Να σε κατηγορεί η ΝΔ για κομματικό κράτος είναι σαν ο βασιλιάς Ηρώδης να παραπονιέται  ότι δεν βρίσκουμε αρκετούς γαμπρούς για τις γυναίκες μας να παντρευτούν»!

Αλέξανδρος Διαμάντης