Υιοθετήσατε όσα έγραψε ο Βαρουφάκης για να αυτο-ηρωποιηθεί

Υιοθετήσατε όσα έγραψε ο Βαρουφάκης για να αυτο-ηρωποιηθεί

Με ανοιχτή επιστολή της προς τον Κώστα Γαβρά, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τοποθετείται για την ταινία «Ενήλικοι στην Αίθουσα» του σκηνοθέτη, η οποία βασισμένη στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το δραματικό πρώτο εξάμηνο του 2015.

Μεταξύ άλλων η κ. Κωνσταντοπούλου καταλογίζει στον διάσημο σκηνοθέτη ότι παρουσιάζει μια «σημαντική περίοδο της πρόσφατης ιστορίας του λαού και της χώρας μας» μονομερώς, καθώς «υιοθετεί πλήρως την εκδοχή και την αφήγηση ενός ανθρώπου (...) που συμπεριφέρθηκε τουλάχιστον ανεύθυνα και ασυνείδητα στη διαχείριση της διαπραγμάτευσης, αντιμετωπίζοντάς την ως προσωπικό του θέμα» και δημιούργησε «τετελεσμένα δένοντας την Ελλάδα στο άρμα του τρίτου Μνημονίου».

Σύμφωνα με την ίδια, οι έχοντες την ευθύνη της διαπραγμάτευσης «επέλεξαν να μην προετοιμαστούν, γιατί είχαν προσυμφωνήσει να συνθηκολογήσουν», ενώ η Κυβέρνηση Τσίπρα, «δεν έθεσε ποτέ το ζήτημα της διαγραφής του χρέους, ούτε αμφισβήτησε το χρέος, αλλά αντίθετα το αποδέχθηκε με τη Συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, που υπέγραψε ο κ. Βαρουφάκης».

Καταλήγοντας, η κ. Κωνσταντοπούλου επισημαίνει ότι θεωρεί λάθος την επιλογή του Κ. Γαβρά να βασίσει την ταινία του στο βιβλίο του Γ. Βαρουφάκη, καθώς όπως υπογραμμίζει ο πρώην ΥΠΟΙΚ «είναι ξεκάθαρο ότι ασχολήθηκε πολύ συστηματικά με το να γράψει το σενάριο της αυτό-ηρωοποίησής του», ενώ παράλληλα «εξακολουθεί να μην έχει δώσει σοβαρές εξηγήσεις για πολλά γεγονότα και πράξεις του».