«Ξεκαθάρισε τι θα κάνει το ΚΙΝΑΛ μετεκλογικά»

«Ξεκαθάρισε τι θα κάνει το ΚΙΝΑΛ μετεκλογικά»

Να ξεκαθαρίσει το Κίνημα Αλλαγής το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών του ζήτησε από τη Φώφη Γεννηματά ο  Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επισημαίνοντας ότι το κόμμα πρέπει να απαντά στα ερωτήματά που τίθενται από τον κόσμο.

Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση Πολιτικού Γραφείο και Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, ο βουλευτής Αρκαδίας τόνισε ότι όσο οδεύουμε προς τις εθνικές κάλπες, η πίεση θα γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτική από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να απαντηθεί το ερώτημα και πρότεινε να καταλήξουν σε μια στρατηγική και να υπάρχει από όλους ενιαία απάντηση. «Είτε συγκυβερνήσουμε, είτε δώσουμε ψήφο ανοχής, είτε μείνουμε στην αντιπολίτευση, πρέπει να έχουμε μια πιο σαφή απάντηση. Πρέπει να έχουμε καθαρή σχέση με τη κοινωνία» υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Απευθυνόμενος στην κα Γεννηματά, ο κ. Κωνσταντινόπουλος την κάλεσε «όπως, πρόεδρε, πήρες μια καθαρή απόφαση έναντι του Ευάγγελου Βενιζέλου και θα αξιολογηθείς γι' αυτήν, έτσι έχεις την ευθύνη να πάρεις σήμερα και μια τέτοια απόφαση για την οποία θα αξιολογηθούμε όλοι».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε ότι «αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, πρέπει να υπάρξει στιβαρή και σοβαρή αντιμετώπιση από το ΚΙΝΑΛ για μια σειρά από κορυφαία ζητήματα» και ζήτησε να δεσμευτεί το ΚΙΝΑΛ α) ότι δεν θα «παίξει» με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, β) ότι θα αλλάξει την απλή αναλογική με το εκλογικό σύστημα που το ΚΙΝΑΛ προτείνει και γ) ότι θα στηρίξει την επόμενη κυβέρνηση στην ΕΕ «για να διαπραγματευτούμε μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων».