Κοινοβουλευτικό «φροντιστήριο» στους βουλευτές της ΝΔ

Κοινοβουλευτικό «φροντιστήριο» στους βουλευτές της ΝΔ

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Μαζική συμμετοχή είχε το «φροντιστήριο» στους νέους «γαλάζιους» βουλευτές που έγινε σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή, υπό την επιμέλεια του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρου Καλαφάτη. Περισσότεροι από 53 νέοι βουλευτές σε σύνολο 62 βρέθηκαν στην αίθουσα της Γερουσίας, όπου τόσο αρμόδιοι παράγοντες της Βουλής, όσο και έμπειρα στελέχη της ΝΔ (όπως ο Πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας, ο Γιάννης Τραγάκης αλλά και ο Σ. Καλαφάτης) ενημέρωσαν τους βουλευτές για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Οι «οδηγίες» περιλάμβαναν την μείωση των βουλευτικών τροπολογιών, για να αποφευχθούν φαινόμενα μαζικής κατάθεσης ρυθμίσεων που παρατηρούνταν στην προηγούμενη Βουλή.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που τους προέτρεψαν να συνεννοούνται με τους αρμόδιους Υπουργούς, ώστε οι απαραίτητες παρεμβάσεις να γίνονται νωρίτερα, δίχως να απαιτείται η κατάθεση εκπρόθεσμης βουλευτικής τροπολογίας.

Επίσης, ζητήθηκε από τους νέους βουλευτές να βρίσκονται όσο το δυνατόν περισσότερο στη Βουλή, στις επιτροπές που συμμετέχουν αλλά και στην Ολομέλεια. Κι αυτό ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενο όπου οι συνεδριάσεις γίνονται με ελάχιστους κυβερνητικούς βουλευτές.

Την ίδια ώρα, τα «πρωτάκια» έλαβαν πληροφορίες σχετικά με τις επίκαιρες ερωτήσεις, της επερωτήσεις, τη διαδικασία κατάθεσης τροπολογίας και γενικότερα τη λειτουργία των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Να σημειωθεί ότι ο Κ. Τασούλας συνέστησε στους νέους βουλευτές να είναι «προσεκτικοί» όταν εκτίθενται στα ΜΜΕ.