Κ.Μπαργιώτας: Το Κίνημα Αλλαγής δεν θα αφήσει τη χώρα να ολισθήσει στην ακυβερνησία

Κ.Μπαργιώτας: Το Κίνημα Αλλαγής δεν θα αφήσει τη χώρα να ολισθήσει στην ακυβερνησία

Ο βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Μπαργιώτας μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δηλώνει ότι «φιλοδοξία του κινήματος Αλλαγής είναι να γίνει ο καταλύτης των εξελίξεων που θα οδηγήσουν τη χώρα σε μια νέα πορεία, σε μια νέα Μεταπολίτευση», υπό τον απαράβατο όρο, την μόνη ανελαστική πρόταση, όπως σημειώνει, την Εθνική Συνεννόηση.

«Το Κίνημα Αλλαγής δεν θα αφήσει τη χώρα να ολισθήσει στην ακυβερνησία. Ούτε θα δεχθεί να αποτελέσει συμπλήρωμα σε κυβερνήσεις χωρίς όραμα και προοπτική. Όσοι απορρίπτουν έμπρακτα το λαϊκισμό τις πελατειακές λογικές και την οπισθοδρόμηση του διχασμού. Το τοπίο μετά τις εκλογές εκτιμώ πως θα είναι εντελώς διαφορετικό. Νέοι συσχετισμοί και νέες προκλήσεις. Η σχηματική - και προσχηματική - λογική «με αυτούς ή με τους άλλους» κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ισχύει», τονίζει στη συνέντευξή του.

Παράλληλα, επισημαίνει πως χρειάζεται η ευρύτερη δυνατή συναίνεση για να βγει η χώρα οριστικά από τη κρίση και επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ για το διχαστικό κλίμα πόλωσης που καλλιεργούν. «Σήμερα η μοναδική πολιτική δύναμη που πιστεύει με συνέπεια στη λογική της μετριοπάθειας, είναι το Κίνημα Αλλαγής. Για να μπορέσουμε να επιβάλουμε τη δημιουργία της ευρύτερης δυνατής συνεργασίας για την εθνική ανασυγκρότηση, χρειαζόμαστε προφανώς ισχυρή εντολή, την υποστήριξη όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών τόσο με τη συμμετοχή τους όσο και με την υποστήριξη τους στην κάλπη των βουλευτικών εκλογών», αναφέρει.

Απαντώντας στο ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το εάν το Κίνημα Αλλαγής αποκλείει ως συνομιλητή τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μπαργιώτας απαντά ότι συνομιλητές είναι «όσοι απορρίπτουν έμπρακτα το λαϊκισμό τις πελατειακές λογικές και την οπισθοδρόμηση του διχασμού».

«Ο χώρος μας όμως δεν είπε ποτέ συνειδητά ψέματα δεν ψάρεψε ποτέ στα θολά νερά του λαϊκισμού όπως οι αντίπαλοι του. Δεν κατέφυγε ποτέ στην τακτική της λάσπης και της συκοφαντίας. Το Κίνημα Αλλαγής ανασυγκροτεί τις δυνάμεις της μεταρρύθμισης, τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς που πραγματικά ενδιαφέρονται για μια νέα πορεία, μια νέα μεταπολίτευση. Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά από όλη την Ελλάδα. Μέρα με τη μέρα, όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν πως η λύση για τη χώρα περνά μέσα από την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που ακύρωσε ο λαϊκισμός και η πλειοδοσία των υποσχέσεων», υποστηρίζει δηλώνοντας έτσι αισιόδοξος για τη πορεία του.