Κλίμα τρομοκρατίας από κουκουλοφόρους στο Πανεπιστήμιο

Κλίμα τρομοκρατίας από κουκουλοφόρους στο Πανεπιστήμιο

Φοιτητές του οικονομικού πανεπιστημίου στον απόηχο των απειλών κατά του Πρύτανη και των ξυλοδαρμών που υπέστησαν διοικητικοί υπάλληλοι, καταγγέλλουν την επιβολή ενός ιδιότυπου καθεστώτος τρόμου και εκφοβισμού από τους κουκουλοφόρους εντός του ιδρύματος, σε σημείο αυτό να έχει καταστεί άντρο εξόρμησής τους, καθώς και παρασκευαστήριο βομβών μολότοφ.

Φοιτητές μίλησαν στον ΣΚΑΪ, υπό τον όρο να διατηρηθεί η ανωνυμία τους και φορώντας κουκούλες, καταγγέλλοντας μια άκρως ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στους χώρους της ΑΣΟΕΕ, με τους κουκουλοφόρους να δρουν ανεξέλεγκτα, έχοντας επιβάλει κι ένα ιδιότυπο κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού εις βάρος τους, υπό την απειλή αντιποίνων. 

Όπως συγκεκριμένα ανέφεραν κάποιοι φοιτητές, οι μολότοφ που ρίπτονται κατά αστυνομικών έξω από το ΟΠΕ έχουν κατασκευαστεί εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ένας φοιτητής, «Κάτω στο υπόγειο είναι γνωστό ότι υπάρχει το στέκι των αντιεξουσιαστών», προσθέτοντας πως επίθεση υπέστη και ένας διοικητικός υπάλληλος ο οποίος θεωρήθηκε ότι ήταν αντίθετος με την κατάληψη του κτιρίου «Βανκούβερ», το οποίο προσφάτως εκκενώθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Μια φοιτήτρια σχετικά με το παραπάνω συμβάν πρόσθεσε ότι «Γνώριζαν μάλλον ότι είχε κάποιες αντίθετες θέσεις οπότε τον γρονθοκόπησαν το περασμένο Σαββάτο με κλωτσιές και γροθιές στο σώμα». Η νεαρή φοιτήτρια προσθέτει πως «Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως… Εμείς οι ίδιοι φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε και μέσα στη σχολή και τριγύρω». 

Παράλληλα, οι αντιεξουσιαστές έχουν πλέον καλύψει όλη την πρόσοψη του πανεπιστημίου με απειλές κατά του πρύτανη Εμμανουήλ Γιακουμάκη μετά την επιχείρηση των αστυνομικών στο «Βανκούβερ». Τα μηνύματα ξεκάθαρα απειλητικά αναφέρουν ότι σε περίπτωση που η αστυνομία εισέλθει εντός του πανεπιστημίου ο κ. Γιακουμάκης θα είναι ο επόμενος στόχος τους. 

Ο φοιτητής δηλώνει πως σε καθημερινή βάση αντικρίζει το πανεπιστήμιό του να μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη, καθώς «Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου βγαίνουν μέσα από το ΑΕΙ είτε εκτός και προκαλούν επεισόδια». 

Εξάλλου, χθες Πέμπτη η Σύγκλητος του ΟΠΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρεται σε «εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος επεισοδίων ικανών να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μελών της κοινότητάς του». 

Στην ανακοίνωση της Συγκλήτου επίσης καταγγέλλεται το κλίμα εκφοβισμού που επικρατεί καθώς «Στα επεισόδια αυτά πρωταγωνιστούν άγνωστοι που εισέρχονται και εξέρχονται ανεξέλεγκτα στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, είτε για να χρησιμοποιήσουν τους χώρους του Ιδρύματος ως ορμητήριο για συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, είτε για να βεβηλώσουν το κτήριο, επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν τα μέλη της κοινότητας».