Κλειστά τα χαρτιά του κρατά ο Κυρ. Μητσοτάκης για τον ΠτΔ

Κλειστά τα χαρτιά του κρατά ο Κυρ. Μητσοτάκης για τον ΠτΔ

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Όσο και αν κάποιοι βιάζονται να θέσουν εαυτούς είτε υποψηφίους για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα είτε να πάρουν τη θέση του μεσολαβητή , θέλοντας να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη το μήνυμα που στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένα, όπως μας το μεταφέρει στενός του συνεργάτης: Όλα θα γίνουν στην ώρα τους και κυρίως με τον απαιτούμενο σεβασμό στις διαδικασίες.

Τα σενάρια πολλά για τον νέο ένοικο της Ηρώδου Αττικού, με την σχετική ονοματολογία συνεχώς να εμπλουτίζεται. Μέχρι στιγμής ουδείς γνωρίζει το παραμικρό για τις προθέσεις του κ.Μητσοτάκη όσο και αν ορισμένοι θέλουν να “πλασάρουν” το αντίθετο. Όσο για το ποιός θα είναι τελικά αυτός που θα αναλάβει το ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας, κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά, ούτε καν και οι πιο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού. Είναι μία απόφαση ,την οποία θα λάβει μόνος του και μάλιστα θα έχει εξαιρετικά σημαντικό πολιτικό υπόβαθρο, καθώς θα ακολουθεί τη χώρα τουλάχιστον για την επόμενη πενταετία.

Αυτό που φαίνεται μέχρι στιγμής να διασταυρώνεται από έγκυρες πηγές κοντά στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι:

--- Πρώτον: Η όποια απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ανακοινωθεί με το νέο έτος και σε ημερομηνία όσο το δυνατόν πιο κοντά στις συνταγματικές προθεσμίες. Όπως γίνεται αντιληπτό το Μέγαρο Μαξίμου δε θέλει σε καμία περίπτωση να στείλει μήνυμα αντιθεσμικότητας, ειδικά στην παρούσα συγκυρία με την Τουρκία να περπατάει στο δρόμο της πόλωσης.

--- Δεύτερον: Όσο περνάει ο καιρός μοιάζει να κερδίζει έδαφος η λεγόμενη «πολιτική» υποψηφιότητα ως προς τον νέο πρόεδρο. Σε μία περίοδο που η χώρα δείχνει να αφήνει πίσω της την κρίση δέκα ετών και παράλληλα με τους γείτονες να μην λένε να ξεχάσουν τις “προβληματικές” συμπεριφορές, είναι μάλλον λογικό ο κ.Μητσοτάκης να κλίνει προς μία επιλογή που δε θα κινείται εκτός πολιτικού πλαισίου. Σε τέτοιες στιγμές άλλωστε τί πιο λογικό σε μία χώρα ο ανώτατος πολιτικός άρχων να είναι πολιτικός και να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.

Στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού επισημαίνει πάντως ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν πρόκειται να «παίξει στο παιχνίδι» της ονοματολογίας , την ώρα μάλιστα που η θητεία του κ. Παυλόπουλου ολοκληρώνεται την άνοιξη του 2020.

Με δεδομένα λοιπόν τα παραπάνω δύο στοιχεία και σε συνδυασμό με την ήδη δημόσια δήλωση του πρωθυπουργού περί ενός προσώπου που θα ενώνει και θα λειτουργεί υπερκομματικά, καλό θα ήταν όλοι όσοι εμμέσως ή ευθέως ενδιαφέρονται να παίξουν ρόλο, ας κρατήσουν την ψυχραιμία τους και ας κάνουν υπομονή...