Κλείνουν οι λεπτομέρειες για τη συζήτηση της Novartis - Έκτακτη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής

Κλείνουν οι λεπτομέρειες για τη συζήτηση της Novartis - Έκτακτη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής

Σε έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες για την οργάνωση της αυριανής συζήτησης στη Βουλή αναφορικά με την πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Novartis. 

H Διάσκεψη έχει προσδιοριστεί για τις 2 μετά το μεσημέρι, με τα μέλη της να έχουν στα χέρια τους τη γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής αναφορικά με τον αριθμό των καλπών. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει να τοποθετηθούν 10 κάλπες, ενώ η αντιπολίτευση ζητά μόνο μια. 

Εξάλλου, στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ το ερώτημα που τίθεται είναι εάν η προανακριτική επιτροπή έχει τη δυνατότητα να εξετάσει την υπόθεση ή τα δήθεν αδικήματα έχουν παραγραφεί. 

Σημειώνεται πως η συζήτηση θα διεξαχθεί αύριο σε μια συνεδρίαση, που θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 10 το βράδυ της Τετάρτης.

Το σφιχτό χρονοδιάγραμμα, το οποίο δύσκολα θα εφαρμοστεί δεδομένου ότι για τους εμπλεκόμενους έχει οριστεί ως ταβάνι τα 20 λεπτά ομιλίας, αποτέλεσε την πρόταση του προέδρου της Βουλής, με το οποίο κυρίως το ΠΑΣΟΚ διαφώνησε, θεωρώντας ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος. Στη συζήτηση της ερχόμενης Τετάρτης θα λάβουν το λόγο όλα τα πρόσωπα που προτείνονται για παραπομπή εκτός από τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο που θα βρίσκεται σε κρίσιμες συναντήσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως επίτροπος της ΕΕ.

Η σύγκρουση αναμένεται να είναι σφοδρή, στον απόηχο της μήνυσης που κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς σε βάρος του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου και της εισαγγελέως που ερευνά την υπόθεση, αλλά και εκείνης του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον έναν από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες

Διαβάστε ακόμα:

- Κομισιόν: Ουδέν σχόλιον για την προκαταρκτική της Novartis

- Κ. Χατζηδάκης: Η ΝΔ ίσως αποχωρήσει από την ψηφοφορία για την Προανακριτική

- Το επικοινωνιακό «πυροτέχνημα» της Τετάρτης και οι κινήσεις Μητσοτάκη στην κοινοβουλευτική σκακιέρα

Φωτογραφία intime news