ΚΚΕ: Οι υποσχέσεις Τσίπρα στο Νεώριο είναι τόσο ψεύτικες, όσο και η έξοδος από τα μνημόνια

ΚΚΕ: Οι υποσχέσεις Τσίπρα στο Νεώριο είναι τόσο ψεύτικες, όσο και η έξοδος από τα μνημόνια

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύψει πίσω από τα παχιά προεκλογικά του λόγια ότι μόλις τον Ιούνη η κυβέρνησή του απέρριψε ως αντισυνταγματική την πρόταση νόμου των συνδικάτων που κατέθεσε το ΚΚΕ για την πραγματική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Όσο, δε, αφορά τη "μεταμνημονιακή" πολιτική του για τον κατώτατο μισθό, αυτή προωθείται με τον μνημονιακό νόμο των Σαμαρά - Βενιζέλου (ν. Βρούτση), που δεν επιτρέπει την ελεύθερη διαπραγμάτευσή του, απόδειξη της ταύτισης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στη Σύρο.

«Όσο κι αν προσπάθησε σήμερα ο κ. Τσίπρας για την "επανεκκίνηση του φιλολαϊκού του προφίλ", ο λαός έχει δει το πραγματικό του πρόσωπο. Ο κ. Τσίπρας είναι εχθρός των εργαζομένων και υπηρέτης των εντολών του κεφαλαίου και της ΕΕ. Για αυτό το λόγο άλλωστε εισπράττει τα συγχαρητήρια όλων αυτών. Το μόνο που κάνει καλά ο κ. Τσίπρας είναι να καπηλεύεται τους αγώνες και τις παραδόσεις του λαού» τονίζει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι η υπόσχεση του κ. Τσίπρα για τη δημιουργία στο Νεώριο 1000 θέσεων εργασίας «είναι τόσο ψεύτικη, όσο και η έξοδος από τα μνημόνια. Το μόνο που προβλέπει το «σχέδιο εξυγίανσης» των νέων ιδιοκτητών είναι η καταβολή των δεδουλευμένων (την οποία μόνο το ΚΚΕ απαιτούσε και διεκδικούσε) και αυτό για να πραγματοποιηθεί χρειάζεται η συνεχής αγωνιστική δράση των εργαζομένων. Για θέσεις εργασίας, για μισθούς και το εργασιακό καθεστώς δεν προβλέπει τίποτα».

Παράλληλα, τονίζει ότι «Δεν είναι τυχαίο ότι παρέλειψε εντελώς να αναφέρει ότι η κυβέρνησή του επιδιώκει να μετατρέψει την Σύρο σε "κέντρο διερχομένων" αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων - ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, που σημαίνει ότι θα δημιουργηθούν μεγάλοι κίνδυνοι για τους κατοίκους του νησιού και για το λαό γενικότερα και ότι σε αυτόν τον σχεδιασμό εντάσσονται το ενδιαφέρον και οι εξελίξεις με το Νεώριο», καταλήγοντας «η απάτη και η κοροϊδία έχουν κοντά ποδάρια κι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ανεχτούν αυτό τον εμπαιγμό, αλλά να οργανώσουν τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, χωρίς αναμονή και να τιμωρήσουν σημερινούς και προηγούμενους κυβερνώντες, που τον τσακίζουν διαδοχικά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ