ΚΚΕ: Έλεγχος στα μυστικά κονδύλια όλων των υπουργείων

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, 14:46
-A +A
ΚΚΕ: Έλεγχος στα μυστικά κονδύλια όλων των υπουργείων

Τον έλεγχο των μυστικών κονδυλίων ζητά το ΚΚΕ με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικών στον απόηχο των αλληλοκατηγοριών Νίκου Κοτζιά και Πάνου Καμμένου στο πολυσυζητημένο θυελλώδες υπουργικό συμβούλιο.  

Σε ερώτηση που κατέθεσαν 5 βουλευτές του κόμματος και πρώτο υπογράφοντα τον Θανάση Παφίλη, επισημαίνουν την πάγια θέση του περί απουσίας αναγκαιότητας για το απόρρητο των δαπανών και ζητούν την πλήρη και αναλυτική ενημέρωση της Βουλής συμπεριλαμβανομένων και των ποσών κάτω των 25.000 ευρώ.  

«Παρά τις περιορισμένες αλλαγές που έγιναν στο νόμο 4451/2017 τα μυστικά κονδύλια, που διαχειρίζονται το Υπουργείο Εξωτερικών και άλλα Υπουργεία, παραμένουν, δεδομένου ότι η ενημέρωση του Προεδρείου της Βουλής γίνεται στη βάση γενικών στοιχείων, μόνο για ποσά μεγαλύτερα των 25.000 ευρώ. Επομένως ο έλεγχος δεν μπορεί να είναι ουσιαστικός και η σχετική διάταξη του νόμου μπορεί εύκολα να καταστρατηγηθεί, ενώ ο έλεγχος πρέπει να αφορά όλα τα Υπουργεία», αναφέρει το ΚΚΕ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Προς τους Υπουργούς Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών

Θέμα: Τα μυστικά κονδύλια των Υπουργείων

Παρά τις περιορισμένες αλλαγές που έγιναν στο νόμο 4451/2017 τα μυστικά κονδύλια, που διαχειρίζονται το Υπουργείο Εξωτερικών και άλλα Υπουργεία, παραμένουν, δεδομένου ότι η ενημέρωση του Προεδρείου της Βουλής γίνεται στη βάση γενικών στοιχείων, μόνο για ποσά μεγαλύτερα των 25.000 ευρώ.

Επομένως ο έλεγχος δεν μπορεί να είναι ουσιαστικός και η σχετική διάταξη του νόμου μπορεί εύκολα να καταστρατηγηθεί, ενώ ο έλεγχος πρέπει να αφορά όλα τα Υπουργεία.

Το ΚΚΕ για μια ακόμη φορά, όπως και κατά το παρελθόν με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει ότι κανείς λόγος δεν συντρέχει να θεωρούνται και να είναι μυστικά τα κονδύλια αυτά, αλλά θα πρέπει να είναι ενήμερη η Βουλή, πού δαπανώνται τα ποσά αυτά και για ποιόν σκοπό.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί πως τοποθετείται η Κυβέρνηση στα ζητήματα αυτά.

Οι βουλευτές Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη, Σταύρος Τάσσος, Χρήστος Κατσώτης, Νίκος Καραθανασόπουλος»

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 19/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα