Κίνηση απελπισίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, fake news για Μητσοτάκη

Κίνηση απελπισίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, fake news για Μητσοτάκη

Τελικά η σπέκουλα στην αυλή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει να μην έχει όρια. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κάποιος τα σενάρια που διακινούνται από μιντιακά συστήματα πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ ότι  ο πρωθυπουργός ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, δημιουργώντας μία «ομίχλη» γύρω από ένα πολύ λεπτό και ευαίσθητο ζήτημα.

Δήθεν λοιπόν καλά πληροφορημένοι δημοσιογράφοι έσπευσαν να αναδείξουν ότι το γεγονός ότι ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης που πράγματι διεγνώσθη θετικός στον κορονοϊό, πριν από δέκα μέρες ήταν παρών στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Σαμοθράκη.

 Παρότι τα ρεπορτάζ που διακινήθηκαν σε φιλικά προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΜΜΕ δεν συνέδεσαν ευθέως τον κ.Μητσοτάκη με την πιθανότητα ο ίδιος να έχει προσβληθεί από τον ιό, τα κείμενα αυτά έβγαζαν την αίσθηση ότι κάτι μπορεί να έχει συμβεί. Με άλλα λόγια πρόκειται για μία σπέκουλα άνευ προηγουμένου και μάλιστα με θέμα που άπτεται της υγείας. 

Είναι προφανές  ότι η προσπάθεια αυτή  δεν είναι ούτε τυχαίο αλλά ούτε και μεμονωμένο γεγονός. Σύμφωνα με την ανάλυση που γίνεται στο κυβερνών κόμμα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μία οργανωμένη προσπάθεια fake news, η οποία έχει στο επίκεντρο της τον κ.Μητσοτάκη. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια συσχετισμού του γαλάζιου βουλευτή που προσβλήθηκε με τον κορονοϊό και του πρωθυπουργού είναι μόνο η αρχή, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες επιλογές, όπως πιστεύεται. 

Στην ΝΔ υπάρχει η πεποίθηση ότι όσο οι δημοσκοπήσεις θα καταγράφουν το «καθαρό» προβάδισμα της κυβέρνησης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ παρά τα όποια λάθη στην άσκηση της διακυβέρνησης τόσο θα εντείνεται η προσπάθεια σπίλωσης του προσώπου του πρωθυπουργού. Μία επιλογή δοκιμασμένη στο παρελθόν άλλα στην ουσία της εξαιρετικά παρωχημένη. 

Κάποιοι εντοπίζουν και κάτι ακόμα στη χρονική συγκυρία στην οποία σημειώθηκε η κατευθυνόμενη επιχείρηση εναντίον του κ.Μητσοτάκη. Τα δημοσιεύματα αυτά ήρθαν την επόμενη μέρα της καταψήφισης της πρότασης δυσπιστίας προς τον Χρήστο Σταϊκούρα από το κοινοβούλιο.  Μία  προσωπική πολιτική επιλογή του κ.Τσίπρα η οποία έπεσε στο κενό. Μία επιλογή που εκ του αποτελέσματος δεν πρόσφερε κάτι το σημαντικό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντιθέτως έδωσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία στο κυβερνητικό στρατόπεδο να ανασυγκροτηθεί και να πάρει ανάσες , σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τον κ.Μητσοτάκη. 

Φαίνεται λοιπόν ότι αυτοί που είχαν πείσει τον κ.Τσίπρα προεκλογικά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να στοχεύσει προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη θεωρώντας τον, έναν εύκολο αντίπαλο επανήλθαν με την ίδια συνταγή, αν κρίνουμε από τα fake news περί κορονοϊού. Είναι σαφές ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να αλλάξει τακτική και να θυμηθεί ότι ο δήθεν «εύκολος» Μητσοτάκης δεν αποδείχθηκε και τόσο «εύκολος» όπως έδειξαν οι κάλπες του περασμένου Ιουλίου. Η μόνη πολιτικά ορθή οδός για τον κ.Τσίπρα είναι να αντιπαρατεθεί με πολιτικούς όρους, αναπτύσσοντας μία διαφορετική πρόταση προς τους πολίτες.