ΚΙΝΑΛ: Όμηρος της συγκυβέρνησης με τον Π. Καμμένο ο Αλ. Τσίπρας

ΚΙΝΑΛ: Όμηρος της συγκυβέρνησης με τον Π. Καμμένο ο Αλ. Τσίπρας

Ενημερωτικό σημείωμα με 10+1 σημεία, στο οποίο κωδικοποιείται η στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής απέναντι στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τη ΝΔ, παρουσίασε το επικοινωνιακό επιτελείο στη καθιερωμένη εβδομαδιαία συνάντηση με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, στη Χαριλάου Τρικούπη.

Με σαφή στόχο να μην παρεκκλίνει η συζήτηση για τη μετεκλογική στάση του Κινήματος Αλλαγής με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης και ο γραμματέας Επικοινωνίας, Σταμάτης Μαλέλης, υποστήριξαν ότι κεντρικός στόχος του Κινήματος είναι να διεκδικήσει αποφασιστικά, ξανά, τον ηγετικό ρόλο στην προοδευτική παράταξη και να καταστεί το πραγματικό ανάχωμα στη ΝΔ.

Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής τόνισαν ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι όμηρος της συγκυβερνησης με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση είναι ενιαία και μαζί βλάπτουν τη χώρα».

Στο ενημερωτικό σημείωμα αναφέρεται ότι ο «μεν ΣΥΡΙΖΑ, στην αγωνιώδη προσπάθειά του να περιορίσει την πολιτική του συντριβή στα όρια μίας διαχειρίσιμης εκλογικής ήττας, σκηνοθετεί το δήθεν "αντιδεξιό-προοδευτικό μέτωπο", την ώρα που συγκυβερνώντας με την ακροδεξιά ασκεί μία σκληρή δεξιά πολιτική». Η δε ΝΔ «καμουφλάρει την επιδίωξη της αυτοδυναμίας με δήθεν εκκλήσεις για συγκρότηση του "ευρωπαϊκού μετώπου και συστημικής κανονικότητας", ενώ είναι φανερό ότι σχεδιάζει την παλινόρθωση παλαιοκομματικών συντηρητικών πολιτικών».

«Με τους "σπόνσορές" τους επιχειρούν να συντηρήσουν ένα σικέ δικομματικό παιχνίδι, εντείνοντας την πόλωση και τον διχασμό για μικροκομματικούς λόγους» σημειώνεται.

Επίσης, επαναλαμβάνεται ότι η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αντίβαρο και εκλογικό ανάχωμα στην παλινόρθωση της δεξιάς περνά μέσα από την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής.

Σε ό,τι αφορά την επομένη των εκλογών στο σημείωμα τονίζεται ότι «ο τόπος χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση (ευρείας πλειοψηφίας) με προοδευτική ατζέντα, που θα κερδίσει τη χαμένη αξιοπιστία και εμπιστοσύνη στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Που θα έχει ως πρώτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την αλλαγή των όρων της συμφωνίας Τσίπρα, ιδιαίτερα όσον αφορά τον στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα (από 3,5% στο 2%) και να εξασφαλιστούν πόροι για κίνητρα ανάπτυξης αλλά και εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής».

Το Κίνημα Αλλαγής δηλώνει έτοιμο να αναλάβει την ευθύνη για πολιτική σταθερότητα και εφαρμογή του Σχεδίου Ελλάδα, μία ολοκληρωμένη πρόταση με στόχους, προτεραιότητες, αλλαγές και συγκεκριμένα μέτρα για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική δικαιοσύνη. Διεκδικεί σημαντική ενίσχυση των δυνάμεών του, ώστε με ισχυρή εντολή, στο πλαίσιο της διερευνητικής διαδικασίας που θα ακολουθήσει, να δράσει ως ο κρίσιμος καταλύτης για τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης ευρείας πλειοψηφίας.

Ο κ. Χρηστίδης και ο κ. Μαλέλης επανέλαβαν με έμφαση ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να γίνει συμπλήρωμα με τη λογική των αριθμών ή τη νομή αξιωμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ