ΚΙΝΑΛ: Η Ρ. Δούρου οφείλει να παραιτηθεί, έχει τεράστιες ευθύνες για το Μάτι

ΚΙΝΑΛ: Η Ρ. Δούρου οφείλει να παραιτηθεί, έχει τεράστιες ευθύνες για το Μάτι

Επανέρχεται το Κίνημα Αλλαγής στο αίτημά του να παραιτηθεί η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, αφού της ασκήθηκε δίωξη και καταλογισμός ευθυνών σχετικά με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Παρά την παραδοχή ότι η κ. Δούρου, όπως και οι υπόλοιποι 20 κατηγορούμενοι, έχουν το τεκμήριο της αθωότητας, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, δήλωσε στη ΕΡΤ: «Εμείς δεν πρόκειται να καταδικάσουμε κανέναν εκ των προτέρων. Από κει και πέρα, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κ. Δούρου ήρθε στην εξουσία λέγοντας ότι διεκδικεί ένα ηθικό πλεονέκτημα, και αυτό το οποίο λέμε είναι το αυτονόητο».

Ο κ. Χρηστίδης επισήμανε τη χθεσινή δήλωση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, κατά την επίσκεψή της στο Μάτι, πως πρέπει να παραιτηθεί η κ. Δούρου διότι έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση το καλοκαίρι.

Επίσης, σχολίασε ως αλαζονική την αντίδραση της κ. Δούρου όταν έγινε γνωστό το εισαγγελικό πόρισμα. «Έδωσε μία συνέντευξη, στην οποία -εντελώς προκλητικά- βγήκε και είπε κάποια πράγματα και σε αυτά προκύπτει ένα ζήτημα, ή κ. Δούρου είναι παντελώς άσχετη ή οι δικηγόροι που την έχουν αναλάβει οφείλουν να τη συμβουλέψουν να μη γελοιοποιείται στο ότι η Ανατολική Αττική όπως και η Δυτική Αττική που είχαν εκατό νεκρούς και είκοσι εννιά νεκρούς, δεν ήταν στην υπερνομαρχία Αθήνα-Πειραιά, αυτά τα οποία είπε για τη Φώφη Γεννηματά δείχνουν ότι είτε είναι παντελώς άσχετη είτε λέει επίτηδες ψέματα», σημείωσε.

«Εμείς θα περιμένουμε τη δικαιοσύνη να πάρει τις αποφάσεις της αλλά έλεος με τα ψέματα πάνω σε νεκρούς ανθρώπους», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.