ΚΙΝΑΛ: Δεν θα επιτρέψουμε ένα ντιμπέιτ μόνο ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ

ΚΙΝΑΛ: Δεν θα επιτρέψουμε ένα ντιμπέιτ μόνο ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές για το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο για την 1η Ιουλίου ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, άφησε το Κίνημα Αλλαγής, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν θα επιτρέψει να διεξαχθεί τηλεμαχία μόνο ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε άτυπη ενημέρωση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, εξηγείται η στάση της απέναντι στις διαβουλεύσεις που διεξήχθησαν για το ντειμέιτ διευκρινίζοντας ότι «ούτε στο γαϊτανάκι χρέωσης ευθυνών για το ενδεχόμενο ματαίωσης τελικά του ντιμπέιτ συμμετέχουμε, ούτε θα παίξουμε άλλο την κολοκυθιά των ημερομηνιών. Κυρίως όμως δεν θα επιτρέψουμε μέσα από τεχνάσματα να στηθεί από την πίσω πόρτα το πολυπόθητο debate των 2 "μονομάχων", με το πρόσχημα ότι καμιά τελικά από τις ημερομηνίες που προτείναμε δεν τους βολεύει».

Σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ, «την Παρασκευή ενημερωθήκαμε από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο (;) κώλυμα του πρωθυπουργού να παραστεί στο ντιμπέιτ την Δευτέρα 1 Ιουλίου όπως ομόφωνα είχαμε αποφασίσει στην Διακομματική την προηγούμενη Τρίτη και επιβεβαιώσαμε και κατά την συνάντηση μας την Πέμπτη το απόγευμα» και συνεχίζει λέγοντας ότι «με αυτό το δεδομένο ενημερώσαμε για την διαθεσιμότητα μας να συμβάλουμε δίνοντας άμεσα 3 ακόμα εναλλακτικές ημερομηνίες. Παρότι μάλιστα αυτό μας υποχρέωνε να τροποποιήσουμε το ήδη διαμορφωμένο πρόγραμμα της Φ. Γεννηματά, κάνοντας όμως ταυτόχρονα γνωστές ποιες είναι οι εντελώς ανελαστικές σχετικές δεσμεύσεις του».

Τέλος, επισημαίνει ότι ζήτησε να υπάρξει συνεννόηση και τελική απόφαση άμεσα γιατί ο σχεδιασμός του τελευταίου 10ημέρου της προεκλογικής περιόδου «δεν μπορεί να είναι στον αέρα».