ΚΙΝΑΛ: «Βολές» στην τελική ευθεία πριν τις κάλπες της Κυριακής

ΚΙΝΑΛ: «Βολές» στην τελική ευθεία πριν τις κάλπες της Κυριακής

«Βολές» ανταλλάσσουν πρώην και νυν υποψήφιοι για την προεδρία στο Κίνημα Αλλαγής στην τελική ευθεία πριν τις κάλπες της Κυριακής. Για κενό εξουσίας στη Βουλή έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου, σε περίπτωση που οι κάλπες δεν αναδείξουν τον ίδιο νικητή. Δεν μπαίνω σε πεδίο έντασης διαμήνυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.  

«Το να εκλέξει κανείς τον κύριο Ανδρουλάκη δεν θα τον βάλει στη Βουλή. Δεν έρχεται στην ελληνική Βουλή, παραμένει στο Ευρωκοινοβούλιο. Άρα θα έχουμε ένα κενό εξουσίας στην Βουλή, θα κάνει πάρτι ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας» δήλωσε στην ΕΡΤ1 ο Γ. Παπανδρέου.

«Δεν πρόκειται να ακολουθήσω κανέναν δρόμο έντασης. Δεν πρόκειται να μπω πεδίο έντασης, αντιπαράθεσης. Ζητώ ισχυρή εντολή ανανέωσης, ενότητας και πολιτικής αυτονομίας της Παράταξης», ανέφερε στο MEGA ο Ν. Ανδρουλάκης.

Ποιοι στηρίζουν ποιον

 

Εντωμεταξύ, ο Ανδρέας Λοβέρδος, έχει δηλώσει ξεκάθαρα τη στήριξή του στον Νίκο Ανδρουλάκη, την ώρα που άλλοι υποψήφιοι δηλώνουν ότι δεν θα κάνουν υποδείξεις ενόψει δεύτερου γύρου.

«Είναι ξεκάθαρο, ότι οι πολίτες εμπνέονται και δεν καθοδηγούνται. Είναι, λοιπόν, μακριά από εμένα παλαιοκομματικές πρακτικές και μέθοδοι. Δεν είμαι κομματάρχης της δεκαετίας του 60, για να υποδεικνύω επιλογές στα μέλη και τους φίλους του Κινήματος», επεσήμανε ο Παύλος Χρηστίδης.

Αντιθέτως, ο Π. Γερουλάνος ήταν αποκαλυπτικός για το τι προτείνει για τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στην περίπτωση που εκλεγεί Πρόεδρος ο Νίκος Ανδρουλάκης, που δεν είναι βουλευτής, αλλά ευρωβουλευτής:

«Θα πρότεινα στην ΚΟ τον πρώτο σε ψήφους κοινοβουλευτικό από την εσωκομματική εκλογική διαδικασία», είπε μιλώντας στον Αθήνα 984, «δείχνοντας» έτσι τον Γιώργο Παπανδρέου.