«Πόρτα» από ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι στο προσκλητήριο Τσίπρα

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, 21:45
-A +A
«Πόρτα» από  ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι στο προσκλητήριο Τσίπρα

Αρνητικές απαντήσεις τόσο από το ΚΙΝΑΛ όσο και από το Ποτάμι έλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο κάλεσμά του για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων ενόψει Ευρωεκλογών.

Συγκεκριμένα, το γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι «οι προσκλήσεις του κ. Τσίπρα μέσα στην απόγνωσή του είναι εκ του πονηρού. Είναι ο ίδιος εκφραστής της συντήρησης και του λαϊκισμού στη χώρα μας και τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησής του, το αποδεικνύουν. Κυβέρνηση που στηρίζεται σε ακροδεξιούς».

Παράλληλα το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει πως «υπάρχει το μέτωπο κατά της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού στην Ευρώπη. Εκφράζεται από εμάς, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα με τον Φρανς Τιμερμανς, επικεφαλής του αγώνα για τις ευρωεκλογές. Και με την πραγματικά προοδευτική ατζέντα μας κερδίζει διαρκώς έδαφος». 

Στο μεταξύ, ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία στην εκδήλωση για τα 5 χρόνια Ποτάμι, τόνισε ότι στο Ποτάμι είναι ευρωπαϊστές και πως η  απόφαση να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι συγχωροχάρτι για τα λάθη και τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Θεοδωράκη:

Και θέλω εδώ να απαντήσω στον κ. Τσίπρα που πριν λίγες ώρες είπε πάλι ότι καλούμε τους προοδευτικούς της χώρας  να ενωθούν μαζί μας για να αντιμετωπίσουμε τους συντηρητικούς, τους ακροδεξιούς και τους νεοφιλελεύθερους. 

Απαντώ λοιπόν στον κ.Τσίπρα.  Εμάς μας ενδιαφέρει μια μεγαλύτερη μάχη και αυτή η μάχη περιλαμβάνει και τους λαϊκιστές. Δεν έχουμε μέτωπο με τους λαϊκιστές εναντίον των συντηρητικών. Είμαστε απέναντι και στους συντηρητικούς και στους λαϊκιστές. Είμαστε ευρωπαϊστές. Και το έχω ξαναπεί. Η ψήφιση, η τολμηρή απόφαση να στηρίξουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι συγχωροχάρτι για τα λάθη και τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αυτόνομο δρόμο μας, λέγοντας στους πολίτες την αλήθεια και γι’ αυτόν που κυβερνάει και γι’ αυτόν που θέλει να έρθει. Δεν θα επιστρέψουμε ως χώρα στους υπουργούς του παρελθόντος, αλλά θα πολεμήσουμε και αυτήν την κυβέρνηση που είναι αναποτελεσματική και διαλυτική.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 12/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα